Accidentul, deosebit de grav, s-a produs vineri după amiază pe autostrada A1, pe traseul dintre Arezzo și Monte San Savino (Toscana), în dreptul localității Civitella din Valdichiana, conform publicației La Republica.

Un TIR și două autoturisme care se deplasau spre sud, către Roma, s-au ciocnit violent, fapt ce a dus la moartea a patru persoane. Din primele cercetări reiese că una dintre cele două mașini a lovit camionul după care a ricoșat în cel de-al doilea autoturism.

Cei patru români care au murit se aflau într-una dintre cele două mașini, un autoturism tip monovolum Volkswagen Sharan în care călătoreau, în total, opt pasageri. Din ultimele informații apărute în presa italiană reiese că în Volkswagen-ul Sharan se aflau părinții împreună cu cei 4 copii ai lor și bunicii din partea tatălui.

În accident și-au pierdut viața doi dintre copii, o fetiță în vârstă de 10 ani și un bebeluș de numai 10 luni, și bunicii acestora, toți de naționalitate română.

Alte șapte persoane, printre care doi minori de 8 și respectiv 13 ani, au fost rănite. Pentru acestea au fost chemate ambulanțe care le-au transportat la spital. Răniții au fost duși la spitalele din Siena, Arezzo și la spitalul pediatric Meyer din Florența.

Românul în stare de șoc striga numele morților

La locul accidentului au intervenit două elicoptere, împreună cu poliția rutieră și lucrătorii serviciului de descarcerare. Pentru a permite intervenția fără probleme, autoritățile au luat decizia de a închide autostrada pe ambele sensuri de mers.

Când au sosit primele ajutoare, la locul impactului, au văzut un bărbat care se învârtea în jurul Volkswagen-ului Sharan, cu mâinile pe față. Acesta, în stare de șoc, striga cu disperare mai multe nume. Era tatăl familiei din rândul căreia s-au înregistrat cele patru decese.

Polițiștii italieni au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia de pe autostradă și pentru a desemna vinovații.