Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Râmnicu Vâlcea. Explozia unui cazan plin cu ulei a ucis doi oameni
Tragedie la Râmnicu Vâlcea. Explozia unui cazan plin cu ulei a ucis doi oameni

Tragedie la Râmnicu Vâlcea. Explozia unui cazan plin cu ulei a ucis doi oameni

Explozia a avut loc într-o curte, iar anchetatorii încearcă să afle cum anume s-a produs.

Miercuri, 19 mai, s-a produs un accident grav din cauza unui cazan cu ulei,  nesupravegheat. Două persoane au murit şi una a fost rănită, după ce cazanul în care se afla ulei uzat a explodat. Cazanul se afla în curtea unei fabrici de colectare şi reciclare din Râmnicu Vâlcea.

Persoana rănită a fost transportată la spital. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi autospeciale ale pompierilor, dar şi poliţişti şi inspectori ITM.

Utilajul avea aproximativ 2 tone şi era din fibra de sticlă. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

„Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului ajutor în urma unei explozii produsă la o unitate de colectarea a uleiului și deșeurilor de acest gen. In urma deflagrației două persoane au decedat pe loc și încă una a fost rănită, primind îngrijiri medicale din partea echipajului medical SMURD”, a spus reprezentatul ISU.

„Pompierii militari din cadrul ISU și un echipaje SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au au fost solicitați să intervină în data de 19.05.2021, ora 09.23, în urma unei deflagrații survenite la un agent economic cu profil de colectare și reciclare a uleiului și deșeurilor de acest gen. Ajunși la fața locului au constatat că delagrația fusese produsă de un cazan cu ulei uzat. Acesta a explodat și in urma deflagrației două persoane, una de 57 de ani și, respectiv 53 de ani, aflate în imediata apropiere, au decedat. A treia victimă este un tânnăr, fiul uneia dintre decedați, a fost preluată de echipajul SMURD. I s-a dat primul ajutor și a fost dus la spital pentru îngrijire.

La fața locului se fac cercetări pentru a determina cauzele deflagrației‟, a declarat Fulger-State Octavian, ofițerul de presă al  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea