Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie fără margini. A murit de bătrânețe la doar 10 ani. A plecat la ceruri înainte de a-și îndeplini visul
Tragedie fără margini. A murit de bătrânețe la doar 10 ani. A plecat la ceruri înainte de a-și îndeplini visul

Tragedie fără margini. A murit de bătrânețe la doar 10 ani. A plecat la ceruri înainte de a-și îndeplini visul

Iryna ‘Irochka’ Khimich, copilul-minune în vârstă de doar 10 ani, a murit. Aceasta suferea de o boală cumplită care îi făcea corpul să arate ca la 80 de ani.

Iryna ‘Irochka’ Khimich a murit. Fetița-minune, în vârstă de doar 10 ani, suferea de progeria, o boală rară care îi făcea corpul să arate ca la 80 de ani. Decesul acesteia s-a produs chiar înainte de expoziția pe care o organizase pentru a își prezenta operele lumii întregi.

Progeria (sindromul Hutchinson-Gilford) este o boală genetică progresivă gravă, ce se caracterizează prin apariția bruscă a semnelor de bătrânețe și accelerarea lor, într-un ritm ce oferă pacienților o speranță de viață extrem de mică.

În cazul fetiței din Ucraina, un an trăit era echivalentul a zece ani de viață. În Ucraina, micuța Iryna ‘Irochka’ Khimich era cunoscută și extrem de îndrăgită prin prisma pasiunii sale pentru  arte. Toți cei care au cunoscut-o susțin că fetița avea un talent ieșit din comun, iar picturile sale aveau o complexitate aparte.

Fetița pregătea o expoziție în Franța pentru a strânge banii necesari unui posibil tratament. Din nefericire, micuța s-a stins din viață înainte de a își vedea visul suprem îndeplinit. Tragicul anunț a fost făcut chiar de către mama ei, într-o postare pe rețelele sociale.

Iryna ‘Irochka’ Khimich a murit. Fetița s-a stins înainte de a strânge banii pentru tratament

„Irochka a murit. Inima ei s-a oprit ieri din bătut. Ne pare său, răsăritul nostru de soare, nu am putut să te salvăm de data aceasta”, a scris femeia pe paginile sale de socializare.

La rândul lui, Andrey Zdesenko, omul de afaceri ucrainean care a ajutat-o pe copilă cu strângerea de fonduri a transmis un mesaj emoționant.

„Irochka Khimich a plecat pentru totdeauna la Ceruri. A fost o fată fragilă, unică și talentată, care s-a luptat cu mult curaj timp de zece ani cu teribila și rara boală numită progeria. Era atât de multă lumină, dragoste, vitalitate, sinceritate în ea. Cât de viu a văzut lumea , cât de repede s-a grăbit să exprime totul în picturile sale. Picta imagini diferite cu ambele mâini, era incredibil. Suntem fericiți că am reușit să îi arătăm munca (…). Mulțumim pentru ceea ce ai oferit lumii. Te plângem alături de cei dragi ție”, a spus acesta, potrivit celor de la Dailymail.co.uk.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: