Petrică Struț, un bărbat din localitatea Popești, trăiește o dramă personală, care l-a făcut să încerce, de mai multe ori, să-și pună capăt zilelor. Bărbatul a fost părăsit recent de soție și se pare că nu a putut trece peste această decizie pe care femeia care i-a fost alături mai mulți ani a luat-o, scrie Vremeanoua.

Faptul că a fost părăsit pentru un alt bărbat din sat l-a făcut pe acesta să ia mai multe decizii care îl puteau costa viața, iar ultima dintre ele l-a băgat în spital.

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 20:00, bărbatul a sunat la numărul unic pentru situații de urgență, 112, solicitând ajutorul unui echipaj medical. Bărbatul le-a povestit medicilor că a încercat să-și pună capăt zilelor și s-a înjunghiat în abdomen.

Un echipaj medical s-a deplasat de urgență la locuința bărbatului, pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Medicii au ajuns la timp pentru a-i salva viața bărbatului și l-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

„La Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iasi a fost transportat un pacient în varsta de 45 de ani, din judetul Iasi, localitatea Popesti. Pacientul a fost preluat de catre un echipaj medical, de la domiciliu, dupa ce a efectuat un apel la numarul unic pentru situatii de urgenta, 112. Un echipaj medical s-a deplasat la locul solicitarii si l-a preluat pe barbat. În momentul în care a ajuns la Unitatea medicala, s-a constatat ca acesta prezenta o plaga înjunghiata penetranta, la nivelul abdomenului. Din informatiile pe care le avem, se pare ca barbatul a încercat sa-si puna capat zilelor. Pacientul a primit îngrijiri în cadrul Unitatii de Primire Urgente, fiind introdus ulterior în sala de operatie. Pacientul va fi internat pentru a beneficia de tratament de specialitate, pentru a fi tinut sub atenta supraveghere medicala si pentru a fi supus unor investigatii mai amanuntite”, precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.