Evenimentul Zilei > Justitie > TRAGEDIA din Bistriţa Năsăud. A MURIT şi al CINCILEA COPIL aflat în maşina lovită de TREN
TRAGEDIA din Bistriţa Năsăud. A MURIT şi al CINCILEA COPIL aflat în maşina lovită de TREN

TRAGEDIA din Bistriţa Năsăud. A MURIT şi al CINCILEA COPIL aflat în maşina lovită de TREN

Tragedia din Bistriţa Năsăud în urma căreia cinci copii aflaţi într-o maşină au fost loviţi de tren a căpătat proporţii dramatice. Vineri dimineaţa s-a stins din viaţă şi Cosmina Petruţ Pop, fata de 12 ani care se afla în maşina condusă de sora sa mai mare. Alături de cei patru fraţi, a pierit şi un verişor de al lor.

Tragedia din Bistriţa Năsăud, acolo unde o maşină în care se aflau cinci copii şi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani a fost lovită de un tren a căpătat proporţii dramatice. După ce patru dintre victime au murit, în cursul zilei de joi, azi dimineaţă a pierit şi Cosmina Petruţ Pop, cea mai mică dintre cei cinci fraţi aflaţi în maşina zdrobită, în vârstă de numai 12 ani.

Cosmina era singura supraviețuitoare dintre cei cinci tineri implicați în teribilul accident care a avut loc, ieri, la trecerea peste calea ferată situată în cartierul Viișoara, din municipiul Bistriţa. Fata s-a stins în timpul nopții la clinica din Târgu Mureș, unde fusese transportată cu un elicopter SMURD. Starea acesteia era deosebit de gravă, medicii fiind rezervați în privința șanselor sale, transmite Bistriteanul.ro.

Teribilul accident de circulație a avut loc ieri după amiază. Autoturismul în care se aflau cinci tineri, dintre care patru erau frați, iar celălalt verișor, a fost lovit de un tren Regio care mergea spre Sărmășel. Autoturismul a ajuns sub locomotivă, salvatorii fiind nevoiți să taie mașina în bucăți pentru a elibera calea ferată.

În urma impactului, șoferița de 19 ani, sora sa de 14 ani și verișorul lor de 19 ani, au murit pe loc.

La spital a ajuns fratele șoferiței de 20 de ani, care, la scurt timp s-a stins și el. Singura care supraviețuise era Cosmina, o fetiță de 12 ani. Medicii ajunși la fața locului au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a o menține pe fată în viață.

Un elicopter SMURD a așteptat mai bine de o oră pentru ca fata să fie stabilizată și transportată la o clinică de specialitate din Târgu Mureș. Încă de când i-au văzut rănile grave, medicii au fost rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Fetița a ajuns la o clinică din Târgu Mureș, unde a intrat direct în operație. Aceasta a trecut cu bine peste operație și a fost stabilizată, însă, în cursul nopții starea sa s-a agravat, iar copila s-a stins.

Cei cinci frați provin dintr-o familie numeroasă, fiind opt în total. La volan se afla Lavinia Petruț Pop, o tânără de doar 19 ani care deținea permis de conducere abia din 19 aprilie, adică puțin peste o lună.

Din primele cercetările efectuate de poliţişti reiese că tânăra şoferiţă a trecut după o altă mașină și s-a bazat pe faptul că șoferul auto din fața ei s-a asigurat.

Aceasta a fost însă surprinsă de tren, pe care nu l-ar fi observat din cauza vegetației mari de lângă calea ferată.

Lavinia Petruț Pop urma să împlinească 19 ani chiar luna aceasta. Tânăra își luase permisul de conducere în luna aprilie și tot atunci părinții ei îi achiziționaseră un autoturism din Germania, pe care nici n-a apucat să îl înmatriculeze.

În ziua tragediei, cei cinci tineri care se aflau în mașină mergeau să își viziteze bunica din Negrilești.

Alături de Lavinia, în mașină se mai aflau sora sa Daria de 14 ani, Cosmina de 12 ani, fratele Darius de 20 de ani și verișorul Rafael Manta, de 19 ani, care tocmai terminase clasa a 12-a la Liceul Sportiv. Acesta era și el din Negrilești, însă locuise în Bistrița pe perioada liceului.