Evenimentul Zilei > Justitie > La 18 ani au pus au ajuns adevărați traficanți de droguri. Doi tineri din Cluj au ajuns în arest …
La 18 ani au pus au ajuns adevărați traficanți de droguri. Doi tineri din Cluj au ajuns în arest …

La 18 ani au pus au ajuns adevărați traficanți de droguri. Doi tineri din Cluj au ajuns în arest …

Procurorii DIICOT Cluj susțin că nu au reușit în 24 de ore să inventarieze toate drogurile drogurile găsite acasă la cei doi traficanți clujeni.

Doi tineri din Cluj Napoca, unul de 18 ani și altul de 19 ani, au fost arestați pentru 30 de zile, de un judecător de la Tribunalul Cluj, pentru acuzația de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit procurorilor DIICOT Cluj, Călin Petru (foto 1) și Bogdan Radu Dămăcuș (foto 2) au fost prinși în flagrant în timp ce ”încercau să intre în posesia unui colet ce conținea kit-uri de creștere a ciupercilor halucinogene dar și alte bunuri în legătură cu traficul de droguri, respectiv un număr de două testere a purității cocainei ( drog de mare risc ), cu inscripția eztest cocaine purity ( ce sunt folosite și la detectarea altor droguri de mare risc ) dar și trei testere pentru detectarea Ketaminei ( drog de risc ) cu inscripția eztest ketamine ( ce este folosită și la detectarea MDMA, a amfetaminelor sau PMA )”.

Cei doi tineri aveau asupra lor diferite cantități de droguri, care au fost inventariate, și care arată că deja se ocupau de afacere pe scară mare. Din actele de la dosar rezultă că asupra lor au fost descoperite, ”46 grame de cannabis ; 3,9 grame de rezină de cannabis, 5 grame de rezină de cannabis, substanță solidă, cu aspect de rezină, de culoare maro, presată sub forma unei bile, ambalată în straturi succesive de folie din material plastic transparent, 6,5 grame de pulverulentă de culoare albă, care conține Amfetamină și cofeină, în stare umedă, introdusă într-o punguță din material plastic transparent, cu sistem de închidere tip zip – lock și ambalată în foiță de staniol cantitatea de 4, 6 grame de cannabis, 6 punguțe din material plastic de culoare neagră, desenate cu cranii umane de culoare argintie, prevăzute cu zip – lock, în care se observă urme materie în care s-au pus în evidență cocaină, acetaminofen și cofeină”, se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii și polițiștii au efectuat și două percheziții, la domiciliile celor doi unde au descoperit alte droguri. ”Cu ocazia percheziţiilor efectuatela data de 09.05.2018  pe raza localităţilor  Cluj-Napoca şi Floreşti au fost identificate și ridicate cantități impresionante de cannabis, ouă de hașiș, cocaină, LSD, peste 150 de pastile de ecstasy, ciuperci halucinogene, în diferite stadii de dezvoltare, amfetamină etc. cantități ce încă nu au putut fi centralizate din motive obiective, legate de multitudinea de droguri, instrumente folosite la traficul și consumul de droguri și bunuri purtătoare de urme de droguri”.