Evenimentul Zilei > Actualitate > Români, implicați în traficul de droguri din Italia. Valoarea mărfii se ridică la câteva milioane de euro
Români, implicați în traficul de droguri din Italia. Valoarea mărfii se ridică la câteva milioane de euro

Români, implicați în traficul de droguri din Italia. Valoarea mărfii se ridică la câteva milioane de euro

Câțiva români rezidenți în Spania au fost arestați de poliția italiană pentru trafic de droguri. Aceștia transportau cu un tir aproximativ 500 de kilograme de hașiș și marijuana. Valoarea drogurilor se ridică la circa două milioane de euro.

Patru români rezidenţi în Spania au fost arestaţi în Italia pentru trafic de droguri. Au fost identificate peste 500 de kilograme de hașiș și marijuana. Acestea au fost transportate cu un TIR de la Valencia până în oraşul italian Novara. Din câte se pare, valoarea pe piaţă a stupefiantelor este de două milioane de euro, informează Digi 24.

Drogurile erau ascunse în saci de nailon şi pungi de rafie, iar o maşină condusă de un român a mers pe toată durata transportului înaintea camionului.

Poliţia italiană a arestat traficanţii chiar în momentul în care doreau să descarce drogurile din TIR într-un garaj închiriat în Italia. Oamenii legii supravegheau de câteva zile acel garaj.

În cursul aceleiași operațiuni au fost arestaţi şi doi bărbaţi italieni şi o femeie, la domiciliul cărora au fost decoperiţi bani falşi.

Ancheta poliției a pornit de la cei doi italieni, care au intrat în contact cu românii din Spania. TIR-ul care transporta drogurile a călătorit din Spania având în fața sa o mașină condusă de un român. Românii și cei doi italieni au fost încarcerați la închisoarea din Novara, în timp ce femeia a fost dusă în localitatea Verceli.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.