Evenimentul Zilei > Politica > Trădare la nivel înalt. Un fost ministru și-a abandonat partidul. Este vorba de…
Trădare la nivel înalt. Un fost ministru și-a abandonat partidul. Este vorba de…

Trădare la nivel înalt. Un fost ministru și-a abandonat partidul. Este vorba de…

După ce 4 senatori ALDE și-au „trădat” partidul, a venit rândul altor 3 senatori, printre care se numără și un fost ministru, să schimbe taberele.

Cei trei senatori de la ALDE au trecut miercuri la PNL. Este vorba despre fostul ministru Viorel Ilie, Marius Petre Nicoară și Ion Popa, scrie PSNews.

Toată această schimbare a fost prevăzută încă de săptămâna trecută de fostul președinte al ALDE Teleorman Ică Calotă când a declarat că cel puţin 12 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul într-o săptămână.

El a explicat că una dintre nemulţumirile sale este că, neavând grup parlamentar, ALDE nu va mai avea reprezentanţi în secţiile de votare.

„Ori, a intra în alegerile parlamentare fără oameni în secţiile de votare, credeţi-mă, ştiu ce înseamnă. O altă nemulţumire este că, după ce ALDE a votat împotriva guvernului Dăncilă şi a votat guvernul Orban, preşedintele ALDE se îndreaptă înapoi spre PSD şi Pro România.

De ce am mai făcut mişcarea asta cu ungerea PNL, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost? Eu nu o să pot să mai fac vreodată o alianţă cu PSD.

Mi-a ajuns una. Am fost 25 de ani în PNL şi aproape 6 ani în ALDE. Noi am fi dispuşi să mergem în PNL”, a mai spus Calotă.