Evenimentul Zilei > Justitie > Totul se întâmplă la Caracal. Cel mai căutat infractor român, prins în orașul lui Dincă
Totul se întâmplă la Caracal. Cel mai căutat infractor român, prins în orașul lui Dincă

Totul se întâmplă la Caracal. Cel mai căutat infractor român, prins în orașul lui Dincă

Unul dintre bărbaţii bănuiţi că ar fi furat componente de locomotive în Franţa împreună cu alte persoane, producând un prejudiciu de aproape un milion de euro, a fost găsit de poliţişti, duminică, la Caracal, şi reţinut.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, bărbatul era căutat de autorităţile franceze, pe numele său fiind emis mandat european de arestare preventivă.

„Astăzi, 16 februarie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au depistat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Caracal, căutat de autorităţile franceze. Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare, acesta fiind cercetat împreună cu alte persoane pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul Franţei. Prejudiciul total se estimează la aproximativ 1 milion de euro. Poliţiştii au prezentat bărbatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea pentru 24 ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Procurorii DIICOT au efectuat, pe 12 februarie, 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu în baza a două ordine europene de anchetă emise de autorităţile franceze, cauza vizând destructurarea unui grup specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi spălare a banilor, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în baza cooperării dintre procurorii români şi autorităţile franceze, s-au efectuat cercetări cu privire la o grupare infracţională care, în februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi în dauna SNCF Franţa (compania feroviară franceză), cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare şi valorificarea metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reuşit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone.