Evenimentul Zilei > Social > Toți românii trebuie să știe asta. De ce îți verifică poliția CNP-ul prin stație
Toți românii trebuie să știe asta. De ce îți verifică poliția CNP-ul prin stație

Toți românii trebuie să știe asta. De ce îți verifică poliția CNP-ul prin stație

Polițiștii fac controale riguroase, iar sancțiunile pentru cei care nu respectă măsurile impuse de Ordonanța Militară sunt drastice.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.041 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 100 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. În acest context, polițiștii fac controale riguroase.

Mulți se întreabă de ce polițiștii verifică Codul Numeric Personal (CNP) prin stație. Procedura prevede consultarea unei baze de date care include CNP-urile persoanelor aflate în carantină instituționalizată și izolare la domiciliu sub monitorizare medicală.

Acestor persoane le este interzisă părăsirea domiciliului sub orice formă, iar dacă sunt găsite pe stradă pot intra sub incidența legii zădărnicirii combaterii bolilor, riscând astfel deschiderea unui dosar penal și chiar închisoare.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: