Evenimentul Zilei > Actualitate > Tot mai mulți tineri promit abstinență până în noaptea nunții
Tot mai mulți tineri promit abstinență până în noaptea nunții

Tot mai mulți tineri promit abstinență până în noaptea nunții

Două adolescente au promis, duminică, în fața a aproximativ 60 de persoane, de aceeași religie cu ele, că nu vor face sex până în noaptea nunții. Preotul le-a dat câte o lumânare și le-a aprins-o cu o brichetă de aragaz

Pentru că doresc sămi protejez viitorul și să trăiesc liber, începând de astăzi aleg să păstrez întreaga activitate sexuală până la căsătorie”, au rostit în cor fetele, după ce șiau menționat, cu voce tare, numele. Copilelor le vom spune Ada și Ana. Una are 14 ani, cealaltă e puțin mai mare. Cea mare a fost convinsă să depună jurământul. Cea mică s-a decis abia duminică dimineața să rămână „curată” de la început, l-a sunat pe preotul paroh și i-a comunicat: „Mam hotărât și eu să depun jurământul”. Vocea îi tremură de emoție. Sfânta Filomena, o fetiță de 13 ani care a preferat să moară decât să devină amanta împăratului roman, îi este pildă.

Și băieții jură

După jurământ, lumea aplaudă. În biserică sunt și alte tinere care, de șase ani, au jurat să rămână caste până în noaptea nunții.

Preotul Ioan Chișărău, de la biserica Greco-catolică „Sf. Maria Regina Păcii și a Unității tuturor creștinilor” din Timișoara, și soția sa, Gerda, au început în 2011 mișcarea pentru castitate în congregație. Numărul adepților e de ordinul zecilor, în general fiind vorba de adolescente. Sunt și câțiva băieți în grup sau tinere femei care au suferit decepții în dragoste, iar acum fac abstinență în așteptarea „alesului”.

Se poate face și de la distanță

Tinerii din Timișoara au fost provocați în această primăvară să semneze „Angajamentul pentru castitate”. Este vorba de o inițiativă care de șase ani încearcă să controleze sexualitatea adolescenților. În schimbul acestui angajament, tinerii primesc un certificat de castitate, respectiv pentru respectarea abstinenței sexuale până la căsătorie. Li se spune că acesta va constitui cel mai frumos cadou de nuntă oferit partenerului. „În tradiția Parohiei Sf. Maria Regina Păcii se organizează de două ori pe an Sărbătoarea Clubului Select al celor cu inima curată, când tinerii au ocazia să depună Angajamentul pentru Castitate”, au anunțat reprezentanții Asociației „Darul Vieții”. Depunerea Angajamentului se poate face și la distanță, prin corespondență pe orice cale, în scris sau telefonic. În acest caz doritorii vor comunica numele, prenumele, datele de contact și intenția de a păstra castitatea sau de a trăi în abstinență sexuală până la căsătorie, urmând să primească una din cele două variante de certificat, în funcție de opțiunea exprimată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.