”Unde credeți că eram, la Aushwitz?”, îi spune Florian Cormoș jurnalistului de la BBC încă de la prima întrebare.
Ziariștii britanici menționează că fostul comandant de la Cernavodă, acum în vârstă de 87 de ani, are probleme medicale vizibile, chiar el menționând că nu o să apuce să apuce să ia parte la procesul în care este acuzat.
Cormoș spune că în decursul lunilor în care a condus colonia de muncă au murit ”doar” 12 oameni. El își amintește că în perioada construcției Canalului Dunăre – Marea Neagră, mulți muncitori au murit din cauza muncii istovitoare, a privării de hrană și a lipsei de personal medical care să le ofere ajutorul în cazul în care se îmbolnăveau.
”Erau între 2500 şi 3000 de deţinuţi la Columbia (numele lagărului de la Cernavodă n.red.). Erau extrem de slăbiți și bolnavi după trei ani de săpat la canal”, a mai spus Cormoş în interviul pentru BBC.
Fostul torţionar se apără explicând că ”erau trimiși la Canal să moară”.
Potrivit preşedintelui IICCMER, Andrei Muraru, Florin Cormoş, care a condus colonia de muncă în perioada 1952-1953, „A impus un regim de exterminare. Unicitatea acestui caz este dată de regimul mare de decese, înregistrate numai în patru luni, cât a deţinut comanda.”
”Institutul deţine dovezi concrete pentru 115 decese, câte unul pentru fiecare zi a mandatului său. Există probe, documente de arhivă ale suprimării vieţii în mod direct. Numărul de decese ar putea fi mult mai mare”, a declarat Muraru.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Traian Băsescu: Sinceritatea costă, poporului român nu îi place să îi spui lucruri pe care nu vrea să le audă
  • Adrian Halpert: Antena 3 și-a cumpărat premiile internaționale
  • Ponta: Dacă liberalii ne dau ministerul de Interne, acceptăm cu plăcere. VEZI ce a zis Antonescu

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cele mai tari IMAGINI de la 2014 Sony World Photography. Selecția s-a făcut din peste 130.000 de fotografii
  • Dans popular ROMÂNESC, executat de doi patinatori americani | VIDEO
  • Se simte bine în corpul ei ŞI O ARATĂ. Câţi ani crezi că are ACEASTĂ FEMEIE? / GALERIE FOTO

Te-ar putea interesa și: