Torres, la Chelsea pe o sumă-record

Torres, la Chelsea pe o sumă-record

Clubul englez Chelsea Londra a aruncat în aer piaţa transferurilor, serios afectată de recesiunea economică. Londonezii, patronaţi de miliardarul rus Roman Abramovici, l-au cumpărat pe atacantul spaniol Fernando Torres (26 de ani), de la Liverpool pentru suma de 58,5 milioane de euro.

Fanii i-au ars tricoul

Transferul s-a perfectat luni seară, cu câteva ore înaintea închiderii perioadei de mercato. Pentru suporterii echipei Liverpool, Torres s-a transformat instantaneu din idol în inamic public.

Fanii "cormoranilor" s-au strâns în faţa stadionului "Anfield Road" şi au dat foc tricoului cu numărul 9, purtat de vârful spaniol. Torres fusese transferat de cei de la Liverpool, în 2007, de la echipa Atletico Madrid. Torres a marcat 81 de goluri în 142 de partide pentru "cormorani".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel poreclit "El Nino" a ameninţat de-a lungul timpului că va pleca de pe "Anfield Road", din cauză că nu poate câştiga trofee în tricoul celor de la Liverpool. "Se anunţă o nouă stagiune fără trofee, iar eu vreau să câştig trofee. Şi dacă nu pot aici, o voi face în altă parte", spunea jucătorul, în toamna anului trecut. Faptul că Liverpool se află momentan la 19 puncte de liderul Manchester United a fost decisiv pentru a-l convinge pe Torres că este cazul să plece.

Locul lui Torres va fi luat de Andy Carroll, transferat de la Newcastle United. Săptămâna trecută, oficialii "cormoranilor" au reuşit să-l cumpere pe atacantul Luis Suarez de la clubul Ajax Amsterdam, pentru suma de 26,5 milioane de euro. Într-un top al celor mai scumpe transferuri din istoria fotbalului, Torres ocupă poziţia a şasea.

Recordul este deţinut de portughezul Cristiano Ronaldo, pentru care Real Madrid a plătit celor de la Manchester United suma de 96 de milioane de euro. Pe locul al doilea se clasează francezul Zinedine Zidane, care a fost vândut de Juventus Torino celor de la Real Madrid pentru 75 de milioane de euro, în 2001. Podiumul este completat de suedezul Zlatan Ibrahimovici, care a fost achiziţionat de FC Barcelona, de la Inter Milano, pentru 66 de milioane de euro, în 2009.

58,5 milioane de euro a plătit clubul Chelsea, patronat de magnatul rus Roman Abramovici, pentru a-l cumpăra pe spaniolul Fernando Torres, de la rivala Liverpool