Sute de case se află acum în pericol să ardă, iar localnicii au primit deja ordin de evacuare. Mai multe unități de învățământ din zona afectată de incendii au fost închise de autorități. Pompierii încearcă să stingă focul, însă misiunea lor e îngreunată de terenul dificil.

„Părea că tot locul o să ia foc. În acel moment, tornada de foc s-a ridicat către cer şi flăcările erau la aproximativ 15-20 de metri în aer”, a declarant o localnică.

Incendiile de vegetaţie au izbucnit în mai multe regiuni din sudul metropolei Los Angeles. Sute de case sunt ameninţate de flăcări, iar unele familii au fost evacuate sau au fugit din calea focului. O familie a văzut întreg momentul în care incendiul s-a transformat într-un vârtej de foc.

Pompierii încearcă acum să izoleze incendiile,dar misiunea lor e una destul de dificilă, asta din cauza terenului. În unele locuri a fost nevoie de intervenția avioanelor special echipate pentru stingerea incendiilor, iar în alte părți pompierii sunt nevoiți să intervină doar la sol.

Mulţi localnici s-au alăturat pompierilor, pentru a le da o mână de ajutor. Oamenii sunt speriaţi şi se tem că dezastrul nu va mai putea fi controlat dacă nu se intervine decisiv încă din prima clipă.

Cauzele izbucnirii incendiilor nu se cunosc până în momentul de față. Mai mulţi martori spun, însă, că ar fi fost provocate de fulgere.

Te-ar putea interesa și: