Evenimentul Zilei > Sport > Topul celor mai bogați fotbaliști din lume. Cine ocupă primul loc?
Topul celor mai bogați fotbaliști din lume. Cine ocupă primul loc?

Topul celor mai bogați fotbaliști din lume. Cine ocupă primul loc?

Lionel Messi, starul Barcelonei, l-a întrecut pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, de la Juventus Torino, în ceea ce privește sumele câștigate în ultimul an din fotbal

Cei doi mari fotbaliști, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu se confrută doar pe teren ci și în afara acestuia, atunci când vine vorba de sumele pe care le câștigă din fotbal. Cei doi jucători au depășit, deja miliardul de dolari de pe urma sportului rege.

Conform topului realizat de revista americană „Forbes”, vedeta argentiniană a Barcelonei a câștigat cei mai mulți bani în ultimul an, în vreme ce Cristiano Ronaldo s-a clasat, de această dată, pe locul al doilea.

Astfel, conform publicației americane, Messi a învins după ce a încasat suma de 126 de milioane de dolari, enormă pentru cea mai mare parte a locuitorilor planetei. Leo Messi, vedeta Barcelonei a câștigat 126 de milioane de dolari, din care suma de 92 de milioane a provenit din salariul primit de la club, iar restul de 34 de milioane de dolari au provenit din sponsorizări.

În această vară, Leo Messi a fost la un pas să se despartă de clubul care l-a consacrat, Barcelona, din cauza neînțelegerilor cu conducerea. În cele din urmă el a fost nevoit să renunțe din cauza clauzei de reziliere în valoare de 700 de milioane de dolari, la clubul catalan nu a dorit să renunțe.

Vedeta argentiniană și-a prelungit contractul pentru încă un an, iar toată lumea așteaptă să vadă ce turnură va lua cariera sa anul viitor.

Pe de altă parte, portughezul Cristiano Ronaldo s-a mulțumit cu locul 2, câștigând „doar” 117 milioane de dolari. El a încasat un salariu de 70 de milioane de dolari de la Juventus Torino, clubul la care evoluează, iar de la sponsori a primit alte 47 de milioane de dolari.

Trebuie spus că, în vreme ce Messi este cel mai bogat în dolari, Ronaldo rămâne cel mai popular fotbalist cu peste 450 de milioane de fani pe rețelele de socializare.

În topul Forbes mai apare Neymar, de la Paris Saint-Germain, cu venituri totale de 96 de milioane de dolari, din care 78 de milioane provin din salariul primit la club, iar 18 milioane de dolari din sponsorizări. Neymar rămâne cel mai scump jucător din lume după ce PSG a plătit 222 de milioane de euro ca să-l transfere de la Barcelona.

Kylian Mbappe este considerat starul noii generații și ocupă locul al patrulea în top, cu 42 de milioane de dolari încasați pe sezon. În primele zece locuri mai figurează Mohamed Salah, Paul Pogba, Antoine Griezmann, Gareth Bale, Robert Lewandowski și David de Gea.

Dani Mocanu are noi probleme cu legea. În ce bucluc a intrat manelistul

Apple lansează un nou ceas inteligent. Ce funcții deștepte are

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: