Tonitza si Petrascu, la licitatie

Tonitza si Petrascu, la licitatie

Lucrarile marilor pictori romani vor fi scoase la vanzare duminica.

"Fata sezand", lucrare realizata in tus pe hartie de Nicolae Tonitza si "Strada la Balcic" pictata in ulei pe panza de Gheorghe Petrascu, sunt cele mai ravnite tablouri.

Iubitori de arta vor avea ocazia sa liciteze  pentru un ulei pe panza de  Constantin Artachino, -"Lumanarelele", pentru "Legenda cerbului cu stea in frunte", de Magdalena Radulescu , pentru o lucrare intitulata "Nud in atelier", realizata de Alexandru Istrati, pentru un "Apus in lunca" de Constantin Aricescu, sau pentru un "Portret de barbat cu lavaliera" de  Constantin Stahi.

La licitatia de duminica, Casa Monavissa va oferi colectionarilor si posibilitatea de a cumpara doua lucrari  de arta universala: "Isus si femeia adultera", lucrare realizata in secolul al 16 lea in atelierul lui Domenico Gargiulo si "Peisaj italian cu figuri" pictura apartinand aceleiasi scoli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucrarile scoase la licitatie vor fi expuse vineri , intre orele 14.00-19.00, si sambata, in intervalul orar 10.00-19.00, la Sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare .