Evenimentul Zilei > Politica > Toate tunurile pe Vlad Voiculescu. Un lider din coaliția de guvernare îi arată ușa
Toate tunurile pe Vlad Voiculescu. Un lider din coaliția de guvernare îi arată ușa

Toate tunurile pe Vlad Voiculescu. Un lider din coaliția de guvernare îi arată ușa

Încă un lider PNL ia atitudine împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul de la Spitalul Foișor.

Deputatul Florin Roman, unul dintre cei mai vocali reprezentanți ai liberalilor susține că PNL se delimitează total de ceea ce face Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. El caracterizează mandatul acestui ca fiind plin de bâlbe, care au culminat cu evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foișor în toiul nopții.

„Partidul Naţional Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii într-un mandat plin de bâlbe. Și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câţiva oameni din Partidul Naţional Liberal, ci de foarte multă vreme. Dacă e să luăm doar câteva momente, haideţi să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare şi acea harţă cu aleşii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat şi resursele financiare”, a declarat Florin Roman într-o intervenție televizată.

El a precizat că, de-a lungul campaniei de vaccinare, Vlad Voiculescu s-a aflat într-o permanentă dispută cu coordonatorul acesteia, colonelul Valeriu Gheorghiță. De asemenea, Florin Roman a amintit despre incendiul de la Institutul Matei Balș și de scandalul de la spitalul Foișor.

„Haideţi să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiţă, pe campania de vaccinare. Haideţi să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, aşa cum spuneaţi dumneavoastră, la «Matei Balş» şi din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foişor»”, a afirmat Florin Roman.

Florin Roman, atac la Vlad Voiculescu și Raed Arafat

Potrivit spuselor sale, singurul lucru corect pe care l-au spus Raed Arafat și Vlad Voiculescu este că lipsesc spitalele ATI din spitale.

„Eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situaţie – şi aici mă refer la doctorul Arafat şi la ministrul Sănătăţii – a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găseşti alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a explicat Roman.

Florin Roman îi acuză pe cei doi că nu s-au ocupat din vreme de gestionarea pandemiei și de creșterea numărului de paturi ATI. El a adăugat că este dezolant ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor și a precizat că pacienții aflați sub tratament nu pot fi evacuați în toiul nopții.

„În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poţi să faci o evacuare a unor pacienţi bolnavi, aflaţi sub tratament, scoşi din operaţie, noaptea ca hoţii, ca să o spunem foarte clar şi direct. Dacă ştii că ai o problemă de evacuat, îţi pregăteşti din timp, sau dacă nu eşti în stare să o faci în timpul zilei, aştepţi până a doua zi, pregăteşti oamenii, vorbeşti cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de «aşa nu se face»”, a conchis Florin Roman.

Citește și: Florin Cîțu, ultimatum pentru Voiculescu: „Este un lucru pe care l-am cerut”

Reacții după scandalul „Foișor”. AUR cere demiterea lui Voiculescu și comisie parlamentară de anchetă