Lifturi la toate staţiile de metrou până la mijlocul anului viitor

Lifturi la toate staţiile de metrou până la mijlocul anului viitor

12 staţii din cele 49 ale reţelei de metrou din Capitală au, în prezent, lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a dat asigurări că până la mijlocul anului viitor astfel de lifturi vor exista în toate staţiile.

"La sfârşitul anului trecut am dat în folosinţă toate scările rulante, iar anul acesta am continuat investiţia de 27,3 milioane euro pentru a monta lifturi. Astăzi avem 12 staţii cu lifturi, la care se vor adăuga 11 până la finele anului. Restul vor fi montate anul viitor", a menţionat Boagiu.

Ministrul Transporturilor şi directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, au vizitat vineri şantierul Magistralei V de metrou Drumul Taberei-Eroilor, care va fi deschis circulaţiei în prima parte a anului 2015.

Potrivit oficialului de la Transporturi, Metrorex are în execuţie investiţii de 1,3 miliarde euro şi pregăteşte un proiect-pilot pentru Autoritatea Metropolitană de Transport, prin care să se dea în folosinţă centura feroviară a Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi şi: Cum se lucrează la metroul care va lega Drumul Taberei de Universitate | FOTO