Evenimentul Zilei > Actualitate > TOATĂ LUMEA O SIMTE. Ora de iarnă are nişte EFECTE care NE POT DEREGLA. Află care sunt SEMNALELE TRIMISE DE ORGANISM
TOATĂ LUMEA O SIMTE. Ora de iarnă are nişte EFECTE care NE POT DEREGLA. Află care sunt SEMNALELE TRIMISE DE ORGANISM

TOATĂ LUMEA O SIMTE. Ora de iarnă are nişte EFECTE care NE POT DEREGLA. Află care sunt SEMNALELE TRIMISE DE ORGANISM

În ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie se aplică ora de iarnă. Acest eveniment presupune mai multe reacţii în lanţ pentru organismul nostrum şi pe care mulţi oameni nu le cunosc.

Conform libertatea.ro, trecerea la ora de iarnă 2016 se face în noaptea dintre 29 octombrie și 30 octombrie, adică în ultima duminică din octombrie.

În ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, se trece la ora de vară, care ajută oamenii să folosească lumina naturală mai mult timp. Toamna se revine la oră normală.

Acest sistem a fost instaurat în România, în anul 1932, iar practica a fost menţinută până în 1943, când legea trecerii la oră de vară nu a fost în vigoare. În 1979, s-a revenit la acest vechiul procedeu.

Schimbarea orei are efecte asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare cu noile condiţii.

Mulţi oameni au probleme cu dereglările hormonale în aceaste perioade în care se schimbă ora, mai ales cu melatonina, hormonul responsabil cu reglarea ceasului biologic al organismului.