Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis, miercuri seară, un mesaj lui Victor Ciutacu în care a spus că va veni cu o scrisoare publică și va arăta „adevăratele motive ale revocării”.

„Voi veni cu o scrisoare publică și voi arăta adevăratele motive ale revocării! Directiva cu prezumția am trimis-o la Parlament, drept proiect de lege, aprobat de Guvern, în noiembrie 2017 !”, a fost mesajul lui Toader.

Reacția vine în contextul deciziei PSD la CEx de remaniere a ministrului Justiției.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după CEx că s-au ridicat două nemulțumiri la adresa acestuia: întârzierea avizelor pentru diferite proiecte și lungirea cu 3-4 luni a discuțiilor despre inițierea OUG fără să o dea.

„Astăzi, în CEX s-au exprimat, din păcate, foarte multe nemulțumiri la adresa domnului Toader, un om pe care eu îl respect foarte mult și pe care eu, personal, l-am susținut în acești doi ani, deși au fost și alte nemulțumiri.

S-a acumulat foarte multă nemulțumire din 2 motive: nemulțumirile miniștrilor că se tot întârzia cu avizele de la MJ. 2. A discutat foarte mult despre oportunitatea unor OUG și s-a lungit foarte mult 3-4 luni de zile.”, a declarat Liviu Dragnea.

Guvernul a trimis, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, cererea de remaniere a trei miniștri, printre care și Tudorel Toader, propunerea pentru înlocuirea lui fiind Eugen Nicolicea.

„Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.”, se arată în comunicatul Guvernului.

 

Te-ar putea interesa și: