Ion Țiriac: Dacă Boc și-ar da demisia, ar fi de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut bine

Ion Țiriac: Dacă Boc și-ar da demisia, ar fi de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut bine

Omul de afaceri Ion Țiriac consideră că actualul guvern a luat multe măsuri care se impuneau a fi luate.

”Acest guvern a făcut ce trebuia să facă, chiar dacă ceva mai târziu. Dacă domnul Boc și-ar da demisia ar fi de respectat, pentru că ce a făcut. a făcut ca lumea”, a declarat Ion Țiriac, la emisiunea ”După 20 de ani”, difuzată la ProTv. Potrivit acestuia măsurile luate au erodat, așa cum era de așteptat, încrederea populației în guvern.

Acesta critică Opoziția, care, potrivit acestuia, nu a reușit să vină cu nimic constructiv, ci doar cu acuze și jigniri. 2012 - anul sacoșelor pline cu alimente

Țiriac atrage atenția că 2012 este un an blestemat, fiind an electoral. ”Toți politicienii înainte de a alegeri îți promit ce vrei să auzi. Detest să mă gândesc că începem iar cu sacoșa cu ulei, făină, cârnați în fiecare sat din țară”, a declarat omul de afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, oamenii care se bucură de câte o plasă plină cu alimente ar trebui să se întrebe de unde are primarul bani să le ofere aceste plase în an electoral și să înțeleagă că, dacă au fost luați bani din bugetul primăriei, de fapt tot ei au plătit pentru produsele din pungă.  ”Un guvern tehnocrat, o soluție acceptabilă” Referior la protestele care au loc de peste două săptămâni în toată țara și care cer demisia Guvernului și a președintele Traian Băsescu, Ion Țiriac consideră că nu sunt o soluție și că nu vor duce la părăsirea Palatului Cotroceni de către președinte. ”Oamenii care au ieşit în Piaţa Universităţii spun o treabă care pe mine m-a mirat: vor să îşi recâştige demnitatea. E adevărat că aceste măsuri drastice nu au avut în faţă motivele. Din cauză că politicienii au fost puţin aroganţi, oamenii au pedepsit această atitudine”, consideră Ion Țiriac.

”Oamenii au înțeles multe în ăștia trei ani (de criză, n.r), de asta sunt o mie (în stradă protestând, n.r) și nu 100.000”, a declarat omul de afaceri. În ceea ce privește alegerile anticipate, fostul tenismen, devenit om de afaceri, consideră că ele sunt mereu o soluție. ”Singura problemă, la noi, este că nimeni nu vrea alegeri anticipate, în afară de Opoziție, care crede că are un plus care nu are cum să-i scape din mână”, a precizat acesta.

”Eu nu cred că aceste alegeri ar putea avea loc mai devreme de mai. Și ce mi-e mai, ce mi-e noiembrie?!”, a adăugat Țiriac. O soluţie acceptabilă pentru toată lumea în momentul acesta ar fi un guvern tehnocrat, consideră omul de afaceri. Acesta l-a nominalizat pe actual guvernator al BNR Mugur Isărescu printre posibilii premieri. "În momentul în care ai avea un tehnocrat, ministrul de finanţe ar trebui să fie expert, ministrul economiei nu ar trebui să fie un om care a condus o tutungerie", este de părere Ţiriac. Omul de afaceri susține că Europa se va mai lupta să iașă din criză cel puțin până în 2014. Potrivit acestuia, soluțiile pentru ieșirea din criză nu le are nici Nicolas Sarkozy, nici Angela Merkel și nici Barack Obama. ”Toată lumea lucrează la soluții, din păcate de moment”, a declarat acesta.