Evenimentul Zilei > International > Teroare în şcoli. Imnul şi tricolorul au fost interzise
Teroare în şcoli. Imnul şi tricolorul au fost interzise

Teroare în şcoli. Imnul şi tricolorul au fost interzise

Administraţia separatistă de la Tiraspol, a luat încă o decizie care demonstrează abuzurile împotriva şcolilor cu predare în limba română. La festivitatea de închidere a anului şcolar în cele opt şcoli cu predare în limba română a fost interzisă intonarea imnului Republicii Moldova şi arborarea tricolorului de stat.

De asemenea, conducerile acelor şcoli au fost atenţionate de către miliţienii care au asistat la ceremonie că se lor aplica măsuri drastice dacă nu se vor conforma acestor măsuri, potrivit agerpres.ro

Avocatul Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Cazacu, semnalează că miliţia transnistreană continuă să intimideze elevii şi profesorii prin prezenţa sa la evenimentele solemne în şcolile româneşti.

Şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil, au supravegheat festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari

La festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari au asistat şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil pentru ca măsurile abuzive să fie respectate.

La aproape şapte ani de la pronunţarea hotărârii Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) privind încălcarea drepturilor copiilor din stânga Nistrului de către Federaţia Rusă, care susţine regimul de la Tiraspol, aceasta rămâne neaplicată.

Prin hotărârea sa din data de 19.10.2012, CEDO a recunoscut încălcarea Articolului 2 Protocol 1 – Dreptul la Educaţie de către Federaţia Rusă.