De asemenea, conducerile acelor şcoli au fost atenţionate de către miliţienii care au asistat la ceremonie că se lor aplica măsuri drastice dacă nu se vor conforma acestor măsuri, potrivit agerpres.ro

Avocatul Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Cazacu, semnalează că miliţia transnistreană continuă să intimideze elevii şi profesorii prin prezenţa sa la evenimentele solemne în şcolile româneşti.

Şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil, au supravegheat festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari

La festivitatea de la Gimnaziul din Corjova, raionul Dubăsari au asistat şase agenţi ai miliţiei transnistrene, îmbrăcaţi în civil pentru ca măsurile abuzive să fie respectate.

La aproape şapte ani de la pronunţarea hotărârii Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) privind încălcarea drepturilor copiilor din stânga Nistrului de către Federaţia Rusă, care susţine regimul de la Tiraspol, aceasta rămâne neaplicată.

Prin hotărârea sa din data de 19.10.2012, CEDO a recunoscut încălcarea Articolului 2 Protocol 1 – Dreptul la Educaţie de către Federaţia Rusă.