Ținutul Secuiesc fierbe. Un primar UDMR, mesaj misterios pentru Marcel Ciolacu

Ținutul Secuiesc fierbe. Un primar UDMR, mesaj misterios pentru Marcel Ciolacu Sursa Foto - UDMR, Facebook, autor foto- Gönczy Tamás

Ținutul Secuiesc este din nou motiv de dispută pentru politicieni. Antal Arpad, primarul municipiului Sfântul Gheorghe, s-a arătat nemulțumit din cauza mesajelor transmise de premierul Marcel Ciolacu cu privire la această regiune.

Autonomia Ținutului Secuiesc  este din nou dezbătută, după ce șeful Executivului și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că „această regiune nu există” de sine stătătoare, cu prilejul unei vizite în județele Mureș, Harghita şi Covasna. Președintele UDMR Sfântu Gheorghe(n.r. primar al municipiului Sfântu Gheorghe), Antal Arpad,  a reacționat imediat, după afirmațiile premierului Ciolacu.

Ținutul Secuiesc, din nou motiv de dispută. Dedicația unui lider UDMR pentru Marcel Ciolacu: „Niciodată să nu spui niciodată”

Antal Arpad

Sursa: Facebook. Antal Arpad

Primarul Antal Arpad consideră că Marcel Ciolacu a greșit în mod flagrant, când a răspândit mesajele de tipul „Tinutul Secuiesc nu există” în rândul populației maghiare din România. Arpad spune că președintele PSD a încercat să-și facă imagine , având în vedere că este an electoral.

„Eu nu cred că pe masa domnului premier în acest weekend era problema asta cu autonomia. Nu ştiu de ce trebuia să discute această problemă.  Să ne spună în prima fază că nu există Ţinutul Secuiesc şi, mai apoi, venind aşa, dinspre Târgu Mureş spre inima Ţinutului Secuiesc, că nu va avea niciodată autonomie. Pot să fac o dedicaţie domnului premier: „niciodată să nu spui niciodată” (…) De multe ori vorbeşte domnul Ciolacu despre politicieni şi oameni de stat. Oamenii de stat nu fac asemenea gesturi către o comunitate care trăieşte de 1000 de ani pe aceste meleaguri”, s-a exprimat Antal Arpad, potrivit Agerpres.  

Ne puteți urmări și pe Google News

AUR și Diana Șoșoacă, mai „originali” decât  Marcel Ciolacu 

Diana Șoșoacă, lider SOS România, Guvern

Diana Șoșoacă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

La sfârșitul săptămânii trecute, Marcel Ciolacu a participat la Conferința de Alegeri a PSD Mureș, că „Ardelaul este și va rămâne parte din România” și nu poate fi vorba despreo autonomie a Ținutului Secuiesc.

„Oameni buni, nu va exista niciun Ținut Secuiesc, niciodată în România! Nu va vinde nimeni niciun Ardeal”, a precizat șeful PSD și premierul României, Marcel Ciolacu.

În opinia primarului din Sfântu Gheorghe, senatoarea Diana Șoșoacă și partidul AUR vor fi mai „originali” decât liderul social-democrat Marcel Ciolacu, chiar dacă reprezentanții acestei formațiuni politice se opun, de asemenea, autonomiei Ținutului Secuiesc.

„AUR şi Şoşoacă vor fi întotdeauna mai originali decât Ciolacu”, a subliniat primarul Antal Arpad, conform sursei citate. UDMR a ieșitd e la guvernare, în iunie 2023, când la rocada guvernamentală reprezentanții acestei formațiuni politice au pierdut mai multe funcții de conducere de la ministere.