„În toată ţara noastră, persoanele cu vârsta mai mică de 20 de ani nu vor mai avea voie să iasă pe străzi”, a afirmat preşedintele turc în timpul unei emsiuni televizate. Cei cu vârste de peste 65 de ani erau deja obligaţi să rămână în case.

Preşedintele a mai anunţat că vehiculele nu vor mai avea dreptul, cu excepţia situaţiilor urgente, să iasă sau să intre în și din 31 de oraşe, printre care Istanbul şi Ankara, timp de 15 zile.

Mai mult, folosirea măştilor va fi obligatorie în pieţe sau magazine, a adăugat Erdogan, invitându-şi concetăţenii să menţină o distanţă de trei paşi între ei când se află afară. Cei care nu vor respecta indicaţia vor fi amendaţi.

Turcia a înregistrat mai mult de 20.000 de cazuri de infectarei, dar şi 425 de morţi, a declarat ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca vineri, avertizând că ţara sa este abia la începutul epidemiei.

Mai mult de jumătate din infectările anunţate s-au înregistrat la Istanbul, oraş cu 16 milioane de locuitori. În acest context, primarul Ekrem Imamoglu a cerut stare de urgenţă totală.

Turcia a înăsprit măsurile în ultimele săptămâni pentru a încerca să combată epidemia. Şcolile au fost închise, zborurile suspendate şi manifestările publice interzise. Parlamentul turc va trebui să ia în considerare un proiect de lege săptămâna viitoare pentru a elibera circa 90.000 de deţinuţi, adică o treime, pentru a descongestiona închisorile supraaglomerate ale ţării, potrivit 7sur7.