Evenimentul Zilei > Politica > TIMMERMANS, ÎNTÂLNIRI la FOC AUTOMAT pe tema JUSTIȚIEI. DRAGNEA și TĂRCIEANU, luați în COLIMATOR de liderul COMISIEI – UPDATE
TIMMERMANS, ÎNTÂLNIRI la FOC AUTOMAT pe tema JUSTIȚIEI. DRAGNEA și TĂRCIEANU, luați în COLIMATOR de liderul COMISIEI – UPDATE

TIMMERMANS, ÎNTÂLNIRI la FOC AUTOMAT pe tema JUSTIȚIEI. DRAGNEA și TĂRCIEANU, luați în COLIMATOR de liderul COMISIEI – UPDATE

Prim-vicepreședintele Comisie Europene, Frans Timmermans, a sosit, joi, în România pentru o serie de întâlniri care vizează viitorul României în Uniune. Demnitarul european s-a întâlnit deja cu liderul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Oficialul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Nu în ultimul rând, Timmermans se va întâlni cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, sau cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

UPDATE 10.15

Prim-vicepreședintele Comisiei s-a întâlnit deja cu președintele PSD, Liviu Dragnea, cu care a discutat despre Legile Justiției, conform Digi24. De asemenea, s-au încheiat discuțiile și cu Tăriceanu, care au avut loc la Parlament.

 

Timmermans așteaptă și explicații cu privire la propunerea de revocare a Laurei Kovesi.


 

”Pe 1 martie dl. Timmermans (prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale – n.r.) va veni la Parlament. Se va întâlni cu preşedintele Camerei, cu dl. Dragnea, iar după aceea cu membrii Comisiei speciale (comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei – n.r.)”, a anunţat secretarul Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor Georgian Pop, citat de MEDIAFAX.

La ora 14.30, Timmermans urmează să aibă o întâlnire cu partenerii din domeniul justiției pentru a discuta despre Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), dar nu a oferit detalii despre conținutul exact al întâlnirii.

Timmermans a precizat, miercuri, în timpul unei discuții care viza relația Polonia-UE, că nu se intenționează propunerea activării Articolului 7 de către Comisia Europeană în cazul României, având în vedere că dialogul de la București se desfășoară în cadrul MCV.

Oficialul european a încurajat autoritățile din România să „depășească ultima parte a a maratonului” privind MCV, pentru a se putea pune în aplicare procedura de renunțare la rapoartele de monitorizare.

„Asta le voi spune autorităţilor române: dacă faceţi tot ceea ce vă cerem, puteţi scăpa de MCV. Nu există niciun termen-limită pentru a renunţa la mecanism, acest lucru nu se întâmplă de la sine, românii trebuie să implementeze recomandările CE”, a mai precizat Timmermans.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.