Evenimentul ZileiSocialTimișorenii învață japoneză

Timișorenii învață japoneză

Timișorenii învață japoneză
După succesul peste așteptări al cursurilor de limba japoneză susținute la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara în primăvara acestui an, de către fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, instituția a decis să continue va continua inițiativa. Astfel, în perioada 15 noiembrie - 6 decembrie 2018, se organizează o nouă sesiune de cursuri de limba japoneză.

Acestea vor fi predate de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA.

Cursurile costă 90 lei/8 ședințe, fiind gratuite doar pentru studenții și cadrele didactice de la Universitatea Politehnica Timișoara. Locurile sunt limitate: 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru începători), 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru avansați).

Înscrierile au loc până în 14 noiembrie, între orele 12:00 – 18:00 la Biblioteca UPT, iar locurile se alocă în ordinea trimiterii solicitărilor, transmit reprezentanții universității. Mai multe informații referitoare la înscrieri pot fi obținute scriind un mail la mihaela.popescu2@upt.ro; alexandru.halbac@upt.ro.

De asemenea, în 15 noiembrie, de la ora 15:30, în holul central al Bibliotecii UPT, va fi organizată o expoziție de chimonouri japoneze: Poezie în mișcare. ”Chimonoul japonez exemplifică tot ce e sublim în cultura Țării Soarelui Răsare. Imaginația, creativitatea și măiestria artiștilor din breslele care colaborează la crearea chimonoului au transformat, în decursul secolelor, mătasea naturală într-un izvor de tehnici vizuale aparent fără sfârșit, pentru a făuri frumuseți unice”, transmit organizatorii.

 

 

 

 

 

 

 

 


Accesează: