Evenimentul ZileiSocialTimișoara s-ar putea dota cu senzori de vânt

Timișoara s-ar putea dota cu senzori de vânt

Timișoara s-ar putea dota cu senzori de vânt
La Timișoara se caută soluții pentru a ști cum să acționeze municipalitatea în caz de calamitate. După furtuna de acum mai bine de o săptămână edilul șef ar vrea să știe viteza vântului. Pe surse, a declarat, marți, într-o conferință de presă, ar fi aflat că vijelia de duminica trecută a bătut cu 148 km /h.

Primarul Timișoarei a anunțat, marți, în timpul conferinței de presă săptămânale, că a lansat în primărie un brainstorming, și că așteaptă să vadă ce idei le vin subordonaților.

„Eu am lansat în primărie un brainstorming cu măsuri pe care trebuie să le luăm pe viitor pentru a fi mai bine pregătiți în diverse situații de urgență, ca să le numesc altfel. Aștept să îmi vină toate ideile din toate structurile și apoi vom face și o discuție cu membrii corpului decizional și una dintre idei este, spre exemplu, să constituim noi o rețea de senzori ai orașului, pentru a măsura diverși parametri. Cineva mi-a spus că o firmă măsoară parametrii vântului, nu am încă validarea informației, dar părea credibilă și la locul cu pricina de măsurare vântul a avut 148 de km/h. Noi putem să ne protejăm și printr-o investiție care nu poate fi nu știu cat de mare, prin care să măsurăm anumiți parametri care prezintă interes dincolo de ceea ce trebuie să se întâmple prin avertizările care se lansează la nivel național. Să măsurăm acei parametri care prezintă interes”, a declarat Robu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul furtunii de duminica trecută cinci oameni și-au pierdut viața în județul Timiș, între care doi în Timișoara: un tânăr peste care s-a prăbușit poarta de acces în oraș pe Calea Lugojului și o tânără peste care a căzut un copac, la Grădina Zoologică. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, iar pagubele materiale produse la școlile și spitalele din județ se ridică la peste 20.000.000 de lei.
 

 


Accesează: