Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara. Ce face premierul maghiar Viktor Orban în România
Timișoara. Ce face premierul maghiar Viktor Orban în România

Timișoara. Ce face premierul maghiar Viktor Orban în România

Premierul maghiar Viktor Orban va fi prezent la Timişoara sâmbătă, 14 decembrie, unde va participa la evenimentele dedicate aniversării a 30 de ani de la declanșarea Revoluţiei Române.  Acestea sunt organizate de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

Evenimentele aniversare au debutat încă de joi, 12 decembrie, la Biserica Reformată din Piaţa Maria din Timişoara, locul unde a izbucnit Revoluția. Aici are loc un simpozion ecumenic, la care participă preoţi şi profesori de teologie.

Vineri, 13 decembrie, are loc conferinţa „Drumul spre libertate”, iar sâmbătă, 14 decembrie, e programat un spectacol de gală. Formaţia maghiară Duna va susţine un spectacol pus în scenă special pentru aniversarea Revoluţiei de la Timişoara.

”Unul dintre evenimentele speciale din program este Gala din 14 decembrie, de la ora 19.00, în cadrul căreia vor vorbi László Tőkés, preşedintele Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, şi Nicoale Robu, primarul Timişoarei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

Între oaspeții de onoare ai momentului se vor afla și Lord David Alton, membru al Camerei Lorzilor din Marea Britanie și Janez Jansa, fostul premier al Sloveniei. Evenimentele organizate de Comitetul de Comemorare a Revoluţiei se vor încheia în 16 decembrie cu un spectacol cu proiecții 3D pe clădirea Bisericii Reformate din Timișoara.