Evenimentul Zilei > International > TikTok le-a adus în fața judecătorului. Ce au făcut două minore
TikTok le-a adus în fața judecătorului. Ce au făcut două minore

TikTok le-a adus în fața judecătorului. Ce au făcut două minore

Două adolescente din Franța vor fi chemate în fața unui judecător după ce au făcut o provocare pe rețeaua de socializare TikTok care sugera participarea lor într-o crimă.

Două adolescente din Franța vor fi chemate în fața unui judecător după ce au făcut o provocare pe rețeaua de socializare TikTok care sugera participarea lor într-o crimă. Cele două fete sunt în vârstă 15, respectiv 17 ani.

Cele două tinere, care locuiesc în regiunea Grasse (sud-est), vor trebui să răspundă în luna aprilie, în biroul judecătorului, în faţa unor acuzaţii de „alarmă falsă care sugera o tragedie”, a precizat Fabienne Atzori, care deţine funcţia de procuror în Grasse. Un delict pentru care ele riscă, teoretic, până la doi ani de închisoare.

Provocarea la care cele două au participat consta în trimiterea de mesaje text (SMS) unor destinatari necunoscuţi cu textul „Unde eşti? Am cadavrul” şi publicarea răspunsurilor primite pe reţeaua socială TikTok, potrivit cotidianului Nice Matin, care a dezvăluit aceste informaţii,

„Unii destinatari au tras semnalul de alarmă şi acest lucru a permis punerea în funcţiune a mijloacelor jandarmeriei pentru identificarea autorilor textelor”, a explicat Atzori.

La momentul producerii faptelor, la începutul săptămânii, jandarmii din Franța au intervenit la miezul nopţii în casele tinerelor care au utilizat telefoane mobile personale pentru această farsă şi, prin urmare, au fost identificate cu uşurinţă.

„Convocarea în faţa unui judecător va pune lucrurile la punct”, a spus Atzori, precizând că răspunsul penal ar fi putut fi mai sever, cu o somaţie la instanţa pentru minori.