Evenimentul Zilei > Social > Ţigările, vizate de o nouă schimbare. Fumătorilor nu le va plăcea planul autorităţilor. News alert
Ţigările, vizate de o nouă schimbare. Fumătorilor nu le va plăcea planul autorităţilor. News alert

Ţigările, vizate de o nouă schimbare. Fumătorilor nu le va plăcea planul autorităţilor. News alert

În ultimii ani, autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene au început să ia din ce în ce mai multe măsuri pentru a convinge oamenii de efectele nefaste ale țigărilor. De obicei, aceste schimbări înseamnă prețuri mai mari și imagini care să arate problemele de sănătate pe care tutunul le cauzează. Totuși, această ultimă modificare propusă poate schimba fundamental experiența fumătorilor.

Experții din sănătate din Statele Unite propun o nouă schimbare care vizează industria țigărilor, iar acest plan ar putea avea repercusiuni drastice și peste ocean, mai ales în Marea Britanie, relatează Daily Star.

 

Administrația Mâncării și a Medicamentelor (FDA) plănuiește încă de anul trecut să reducă cantitatea de nicotină până la niveluri care să nu dea dependență, iar experții din Regat susțin că această schimbare va avea efecte și în Marea Britanie.

„Mai multe studii au examinat efectele reducerii nicotinei din țigarete, având rezultate promițătoare”, susține Linda Bauld, profesoară de politici de sănătate de la Universitate din Stirling.

„Această mișcare ar face fumatul mai puțin plăcut și mai puțin dependent. În experimente controlate, există unele dovezi că ar putea să-i ajute pe fumători să se lase. Totuși,. vor exista mari provocări în a implementa asta în lumea reală”, a afirmat expertul.

„Țigările sunt disponibile la nivel global, iar vânzarea de țigări care dau mai puțină dependență în SUA ar putea conduce la crearea unei piețe negre a produselor contrafăcute de import”, a încheiat Bauld.