Evenimentul Zilei > Actualitate > Țigări ascunse în cimitir, zeci de autoturisme, ambarcațiuni și tone de pește, confiscate de la contrabandiștii din Constanța. Acțiune de amploare a Poliției Transporturi
Țigări ascunse în cimitir, zeci de autoturisme, ambarcațiuni și tone de pește, confiscate de la contrabandiștii din Constanța. Acțiune de amploare a Poliției Transporturi

Țigări ascunse în cimitir, zeci de autoturisme, ambarcațiuni și tone de pește, confiscate de la contrabandiștii din Constanța. Acțiune de amploare a Poliției Transporturi

Mai mulți indivizi din județul Constanța și din țară sunt cercetați pentru contrabandă cu tutun și produse petroliere de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. În urma a 80 de percheziții au fost confiscate peste 10 tone de motorionă, 25 de autoturisme, peste 220.000 de țigarete, ambarcațiuni și sume de bani.

Inițial, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, au prins în flagrant trei persoane, în timp ce cumpărau, în scop de revânzare, aproape 5000 litri de motorină, provenind de la bordul unei nave ce opera pe fluviul Dunărea. Cercetările au fost extinse și astfel, în ultiele șapte zile, polițiștii de la Transporturi Constanța, coordonați de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, împreună cu mascații  Direcției Operațiuni au efectuat 81 de percheziții la suspecți și la cei care cumpărau marfa de contrabandă de la aceștia, devenind complici.

Au fost, astfel, găsite și confiscate aproape 12.000 litri de motorină, 100 de litri de ulei de motor, 100 de butoaie recipiente din plastic și tablă, cu miros specific de produs petrolier, 130 de cartușe de vânătoare, șase proiectile și un kilogram de alice pentru confecționat muniție artizanală. Mare parte din cele 220.000 de țigarete confiscate a fost descoperită, îngropată, într-un cimitir.

Totodată, au fost indisponibilizate 25 de autoturisme, majoritatea de lux, 120.000 de lei şi 100.000 de euro, 20 plase de pescuit, în lungime totală de peste 1500 de metri, 35 de unelte de pescuit monofilament,  240 de litri de alcool, 5500 kilograme de porumb, două  ambarcațiuni, nouă motoare de ambarcațiuni, bunuri pentru care persoanele percheziționate nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Bunurile ridicate în vederea confiscarii valorează peste 1.500.000 de lei. La acțiuni au participat și poliţişti ai Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române (Serviciile pentru Acțiuni Speciale Tulcea, Ialomița și Călărași), IPJ Constanța, Serviciul de Poliție Transporturi Maritime Constanța, Garda de Coastă Constanța, Poliția Transporturi Galați,  București și Craiova, specialiști DGA Constanța, precum și jandarmi constănțeni.