Evenimentul Zilei > Social > Thriller-ul politic „De ce eu?” se lansează pe DVD
Thriller-ul politic „De ce eu?” se lansează pe DVD

Thriller-ul politic „De ce eu?” se lansează pe DVD

Unul dintre cele mai de succes filme românești ale anului, „De ce eu?”, se lansează pe DVD vineri, 18 decembrie, de la ora 19.45, la Cărturești Carusel din București, în prezența regizorului Tudor Giurgiu și a actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin și Andreea Vasile, care vor acorda autografe.

Ediţia specială pe DVD conține două discuri, al doilea fiind dedicat materialelor extra, inedite: interviuri exclusive cu regizorul Tudor Giurgiu, actorul Emilian Oprea şi fostul procuror Alexandru Lele, secvențe de making of, zece scene tăiate, inclusiv finalul, în mai multe variante alternative, sau un montaj despre cazul Panait în presă, comentat de Tudor Giurgiu. Videoclipurile dedicate filmului – „Political Animals”, al trupei Grimus, și „Oameni noi”, al formației Luna Amară – se regăsesc și ele pe DVD, alături de trailer, teasere și galerii foto. Un bonus consistent este și broșura-dosar de 32 pagini despre ultimele luni din viaţa procurorului Panait, cu fișe dedicate principalelor personaje politice şi din Justiţie implicate. Din punct de vedere tehnic, filmul este disponibil la calitate PAL şi sunet 2.0 stereo şi S.l surround, cu subtitrări în limbile engleză și franceză. „De ce eu?” va fi lansat în curând și într-o ediție limitată pe Blu-ray.

Unul dintre cele mai populare filme românești ale anului, „De ce eu?” a fost văzut de peste 65.000 de spectatori în cinematografele din România. A avut premiera mondială la Berlin și a câștigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria în Balkan Competition, la Festivalul de la Sofia, și o mențiune specială la Festivalul Internațional de Film Zerkalo, dedicat lui Andrei Tarkovski. „De ce eu?” a fost proiectat în această toamnă la festivalurile de la Varșovia, Chicago, Valladolid, Viena, Cairo.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror și a presiunilor exercitate asupra sa. Personajul principal este jucat de Emilian Oprea. Distribuția este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

In ziua lansării, doar la librăria din Centrul Vechi, DVD-ul va putea fi cumpărat la un preț promoțional, redus cu 20%.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.