Thomas Muller se retrage din naționala Germaniei, după înfrângerea de la Euro 2024

Thomas Muller se retrage din naționala Germaniei, după înfrângerea de la Euro 2024 Thomas Muller. Sursa foto: Instagram/ Thomas Muller

Germania. După ce echipa națională a Germaniei a suferit o înfrângere în optimile de finală de la Euro 2024 împotriva Spaniei, atacantul Thomas Muller ar fi luat decizia să se retragă din naționala țării sale.

Jucătorul de fotbal, campion mondial cu echipa Germaniei în 2014, a debutat pentru națională în martie 2010 și a acumulat 131 de apariții, ocupând locul al treilea în clasamentul all-time al selecțiilor naționale, după Lothar Matthaeus (150) și Miroslav Klose (137).

Thomas Muller se retrage din naționala Germaniei, după înfrângerea de la Euro 2024

După eliminarea prematură a Germaniei în faza grupelor la Cupa Mondială din 2018, selecționerul Joachim Loew a luat decizia în 2019 de a renunța la serviciile lui Muller, precum și la cei doi fundași, Mats Hummels și Jerome Boateng.

Mai târziu, Thomas Muller s-a întors în echipa națională pentru Euro 2020, unde Germania a fost eliminată în optimi de Anglia.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Euro 2024, găzduit pe teren propriu, Muller a început meciul de debut pe bancă împotriva Scoției (5-1), apoi a jucat și în meciul cu Spania din sferturi.

Naționala Germaniei

Naționala Germaniei. Sursa foto: Instagram/ Thomas Muller

Jucătorul nu și-a anunțat oficial retragerea

În ciuda lipsei unei confirmări oficiale din partea jucătorului însuși, fostul internațional Lothar Matthaeus a aplaudat cariera lui Muller în echipa națională.

„Un mare jucător părăseşte echipa. Cred că doreşte doar să se concentreze pe echipa de club, Bayern Munchen. Apariţiile sale, succesele sale, golurile sale şi, pe deasupra, calităţile sale de lider lasă o amprentă uriaşă”, a transmis Matthaeus la Magenta TV, post la care este consultant.

Momentan, Thomas Muller pare hotărât să își îndeplinească contractul cu Bayern până în 2025.

Și Toni Kross și-a anunțat retragerea

De asemenea, și mijlocașul Toni Kroos și-a încheiat cariera la echipa națională, după eliminarea echipei Germaniei de la Euro 2024.

Toni Kroos

Toni Kroos. Sursa foto: Instagram

În același timp, portarul Manuel Neuer ia în considerare dacă va continua să joace în viitor pentru echipa națională, potrivit Agerpres.

Revista presei
Zile de foc