În timpul unei urmăriri foarte importante de vinerea trecută, o patrulă a poliției din zona Golfului San Francisco California, a condus un autovehicul electric Tesla cu setarea la minim a puterii bateriei. Nu este clar motivul pentru care Tesla Model S 85 din 2014 nu a fost complet încărcat și a pierdut energie într-un moment atât de nepotrivit, potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului de poliție Fremont, Geneva Bosques, informează CNN.

Polițistul de la volanul autoturismului electric Tesla urmărea un suspect care era căutat în legătură cu o crimă din Santa Clara. După confirmarea plăcuței de înmatriculare, ofițerul a încercat să oprească circulația, dar mașina sa a pierdut din randament, în timp ce șoferul urmărit  circula cu o viteză foarte mare.

„Tocmai mi-am dat seama că mai pot rula doar șase mile cu bateria de pe Tesla, așa că l-aș putea pierde într-o secundă”, a spus ofițerul, potrivit Poliției Fremont, care a anunțat prin dispecerat evenimentul.

Alte unități de poliție ale patrulei autostrăzii au preluat urmărirea. Urmărirea suspectului a fost oprită după 10 minute, când a fost considerată nesigură din cauza modului în care acesta conducea. Patrula de pe autostrada de stat din California a găsit ulterior mașina suspectului abandonată în San Jose.

Poliția Fremont a declarat că se află încă în cele 6 luni ale unui program pilot care testează integrarea Tesla în activitatea departamentului și că urmărește toate datele.

„Nu avem nicio politică scrisă în ceea ce privește încărcarea mașinii, dar orientarea generală este aceea că ar trebui ca bateria să fie cel puțin pe jumătate încărcată la începutul schimbului”, ​​a mai spus Geneva Bosques.

Ea a declarat că incidentul de săptămâna trecută nu schimbă părerea favorabilă a departamentului cu privire la performanța mașinii și integrarea acesteia în activitățile de patrulare.