Ibrahim, în vârstă de 40 de ani, cale locuia în comuna argeşeană  Muşăteşti, a fost reţinut în vara anului trecut, fiind acuzat de procurorii DIICOT de terorism. Potrivit anchetatorilor, acesta a supravegheat baza militară americană Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, urmând să dea informaţii despre amplasament teroriştilor.

 “Oentru săvîrşirea infracţiunii de culegerea sau deţinerea, în scopul transmiterii, ori punerea la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă (…) – 1 an închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii constînd în promovarea unui mesaj prin propagandă săvîrşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvîrşirea uneia dintre infracţiunile enumerate (…), indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvîrşite sau nu respectivele infracţiuni, (…) contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare (…) deduce din pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare, perioada reţinerii şi arestării preventive începînd cu data de 29.06.2017 la zi“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Piteşti, citată de jurnaluldearges.ro.

Ionuț Cătălin Bălan, care se prezenta după trecerea la islam drept Ibrahim, plănuia, nici mai mult nici mai puțin, potrivit presei locale, decât să arunce în aer baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Ibrahim al nostru este de loc din Lunca Corbului, dar complota din Mușătești. Potrivit unor surse din localitatea unde își desfășura cu zel activitatea, autointitulatul Ibrahim l-ar fi dedicat și pe pruncul său profetului Mohamed, dându-i un nume pur sânge arab. El a fost ridicat când mergea la muncă spre Pitești, unde lucra cu ziua.

Ionuț Cătălin a intrat, fără voia sa, în urmă cu câțiva ani într-o închisoare din Franța, unde s-a lepădat de religia strămoșească și a aderat la islamul radical, sub competenta îndrumare a unor colegi maghrebieni.