Simpatizantul ISIS Wahid Salihi, cu vârsta în jur de 20 de ani, mai fusese arestat în 2014, la Köln, tot pentru agresiune sexuală asupra unei femei, într-un club de noapte, scrie Daily Mail.

În dosarul de la poliție al lui Salihi scrie că acesta „a mângâiat femeile pe fund” și le-a atins „părțile intime”.

Un prieten al lui Salihi a fost arestat după agresiunile în masă de la Köln, unde sute de femei au fost violate și abuzate, într-o acțiune pe care presa germană nu exclude să fi fost premeditată și organizată.

Salihi a fost împușcat în timp ce încerca să intre înarmat cu un cuțit într-un comisariat de poliție din nordul Parisului. Asupra lui s-a descoperit o bombă falsă și o bucată de hârtie în care revendica atacul în numele ISIS.

Autoritățile germane au confirmat că Wahid Salihi a locuit într-un centru de refugiați din Recklinghausen, la circa o sută de kilometri de Köln și că este posibil ca el să fi participat la orgia islamică de Anul Nou. Poliția germană a descoperit abia cum că folosea șase indentități, astfel că cea reală este deocamdată necunoscută.

Oficial, el este înregistrat ca Wahid Salihi, de 18 ani, care a solicitat azil în Germania. În Franța a declarat că are 20 de ani, că este marocan și că-l cheamă Tarek Belgacem, fără adăpost, arestat pentrujaf în regiunea Var din sudul Franței, în 2013. S-a mai prezentat și ca tunisian sau georgian.

În timpul scurtei sale șederi în Germania a fost reținut de trei ori de poliție pentru deținere de droguri, rănire, amenințare și posesia ilegală de arme.

Anterior, pe 31 decembrie 2011, se întregistrase ca solicitant de azil în România, pe 8 aprilie 2011 a cerut azil în Austria, pe 14 octombrie în Italia, iar pe 8 ianuarie 2013 în Elveția.