Azzedine Kbir Bounekoub era afiliat la Sharia4Belgium, organizație în care mai mulți membri și liderul Fouad Belkacem au primit în 2015 condamnări grele în 2015, pentru participare la un grup terorist.

Mișcarea islamistă a recrutat mai mulți tineri, originari din Anvers, Bruxelles sau Vilvorde.

Bounekoub, alias Abou Abdullah, este unul dintre cei care au ajuns în teatrele de operațiuni jihadiste. După atentatul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, din mai 2014, a fost chemat să execute alte misiuni teroriste în Belgia.

Cumnatul acestuia, un inginer, urma un stagiu de pregătire la Electrabel pentru a deveni conducătorul centralei nucleare Doel, din Flandra.

Totuși, compania a sesizat semne de racializare la acesta, mai ales faptul că refuza sistematic să-i strângă mâna șefei sale. A fost concediat în 2013, scrie L’ Echo.

O pană ce pare să fi fost provocată de un sabotaj a dus la oprirea reactorului Doel 4 în august 2014, dar incidentul nu a fost elucidat. Electrabel și-a întărit măsurile de securitate. O persoană a fost concediată, dar motivul oficial a fost „slabe performanțe”.

Un alt dosar îl are ca subiect pe un angajat al unei filiale Electrabel, care era autorizat să lucreze în centralele nucleare și care a dispărut peste noapte. Se pare că acum se află pe frontul jihadist, în Siria.