Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi a fost condamnată la moarte după ce a înjunghiat-o mortal pe Ibolya Ryan, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani şi a unei adolescente în vârstă de 15 ani, în toaleta unui mall din Abu Dhabi.

La câteva ore după ce a ucis-o pe Ibolya Ryan, femeia a plasat o bombă improvizată în faţa uşii apartamentului unui medic americano-egiptean care trăia în EAU, dar dispozitivul exploziv a fost dezamorsat în siguranţă.

Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi a mai fost condamnată şi pentru promovarea ideologiilor radicale pe internet cu intenţia de subminare a guvernului Emiratelor Arabe Unite, conform agenţiei de presă WAM.

Poliţia susţine că femeia s-a radicalizat pe internet şi că nu viza în special americani, căutând străini pentru a-i ucide la întâmplare.

Atacurile asupra occidentalilor sunt rare în EAU, un stat bogat exportator de petrol şi aliat al occidentalilor, dar gradul de preocupare a crescut în urma unui val de atacuri în Arabia Saudită vecină. Susţinătorii grupării Statul Islamic i-au îndemnat pe musulmani să atace occidentali drept răzbunare pentru campania aeriană asupra combatanţilor săi condusă de SUA, la care participă şi forţe militare ale EAU.