Evenimentul Zilei > Justitie > Terorist descoperit de polițiștii de frontieră la Calafat
Terorist descoperit de polițiștii de frontieră la Calafat

Terorist descoperit de polițiștii de frontieră la Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat şi predat autorităţilor competente un suedez, originar din Uzbekistan, căutat de Interpol pentru crimă organizată și terorism.

Joi, la ora 22.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetăţean suedez, originar din  Uzbekistan,  în vârstă de 37 ani, la volanul unui autoturism marca Skoda.

 „Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este urmărit internaţional, pe numele lui fiind emisă o alertă, de către Interpol, pentru săvârşirea infracţiunilor de crimă organizată și terorism”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de frontieră.

Bărbatul a fost predat unei echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Craiova în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Recent, SRI anunța că România a devenit o țintă legitimă și un teritoriu ce trebuie recucerit și inclus în ”califat”, motiv pentru care au fost actualizate măsurile de siguranță la nivel național.

Experienţele recente cu care s-a confruntat Europa şi modul de operare al teroriștilor arată, spun ofițerii SRI, că aceștia își aleg ținte dintre cele mai diverse, de la atacuri în spațiul public până la obiective militare, guvernamentale, bine păzite şi monitorizate informativ.