Evenimentul Zilei > International > Teroarea continuă: ISIS a decapitat un ostatic german!
Teroarea continuă: ISIS a decapitat un ostatic german!

Teroarea continuă: ISIS a decapitat un ostatic german!

Un ostatic german în vârstă de 70 de ani a fost decapitat de gruparea jihadistă Abu Sayyaf, după expirarea termenului de negociere a punerii celui răpit în libertate.

Poliţia filipineză a oferit presei aceste informaţii, şi a mai precizat că în present forţele armate filipineze caută corpul ostaticului german.

Ronald dela Rosa, directorul Poliției Naționale, a declarat într-o conferință de presă că execuția a avut loc în provincia sudică Zamboanga, conform The Sun.

"Trebuie să găsim corpul, dar, potrivit rapoartelor serviciilor de informații, se confirmă", a precizat oficialul.

Abu Sayyaf reclama o sumă de 30 de milioane de pesos (600.000 dolari, 565.000 euro), până duminică după-amiaza, pentru a-l elibera pe Kantner, răpit în noiembrie anul trecut în apele statului malaezian Sabah, în vecinătatea sudului Filipinelor.

În timpul capturării lui Kantner, atacatorii au împușcat-o mortal pe soția germanului, al cărei cadavru a fost găsit de autoritățile filipineze pe 7 noiembrie pe iahtul cu care călătoreau cei doi.

Abu Sayyaf, care a jurat credință grupării Stat Islamic, i-a decapitat, între aprilie și iunie anul trecut, pe canadienii John Ridsdel și Robert Hall, după ce negocierile de eliberare au eșuat.

Gruparea a fost creată în 1991 de veterani ai războiului din Afganistan contra Uniunii Sovietice.