În total s-ar fi tras zece focuri de armă, conform presei britanice preluate de G4media.ro, fiind implicate opt mașini de poliție și un cordon de ofițeri ce se află în zona Holland Park, foarte aproape de stația de metrou. În locul unde s-a petrecut incidentul se află mai multe sedii diplomatice, cum ar fi Ambasada Israelului și Ambasada Rusiei, dar și Consulatul României.

Focurile au fost trase în contextul în care turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina are loc peste o săptămână. Actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, va încerca să obțină un nou mandat, avându-l ca adversar pe satiristul Volodimir Zelenski, care pornește ca favorit după rezultatele din turul întâi.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina a fost câștigat detașat de Volodimir Zelenski, cu 30,22 % din voturi. Petro Poroșenko, votat de 15,94 % dintre ucraineni, a avut emoții serioase pentru a putea trece în turul al doilea. Iulia Timoșenko, locul al treilea, a obținut un scor foarte apropiat de actualul președinte al țării vecine, respectiv 13,39 %.

Bătălia finală pentru președinția Ucrainei va avea loc pe 21 aprilie.

 

Te-ar putea interesa și: