Pentru ca doritorii să se poată juca în voie cu pisicile pe care le îndrăgesc, o companie japoneză a avut inițiativa de a-și lăsa angajații să interacționeze cu animalele la locul de muncă. Birourile firmei Ferray Corporation, care se ocupă cu soluții de business pe internet, sunt pline de pisicuțe recuperate de pe străzi. Nouă feline drăgălașe sunt „gazdele” pe care le găsesc angajații acolo, când ajung la muncă. Ei pot să se joace sau să mângâie pisicile, cât timp doresc, pe parcursul întregii zile.

Bonusuri pentru cei care adoptă

Se pare că, în compania pisicilor, oamenii se simt atât de bine, încât nivelul stresului s-a redus considerabil. Există și părți mai puțin plăcute ale acestei povești, pentru că pisicile nu sunt întotdeauna cuminți, așa că mai închid computere, dorm pe tastaturi, rup hârtii, rod cablurile, zgârâie pereții, scotocesc prin gențile clienților sau se culcă pe mesele de ședință. În ciuda acestor neplăceri, angajații nu sunt deranjați deloc de prezența pisicilor, iar comunicarea în birouri s-a îmbunătățit, pentru că toată lumea vorbește despre simpaticele feline. Subiectul este prilej de glume și îi apropie pe colegi, iar aceștia se simt mai bine când vin la serviciu.

De altfel, angajații sunt încurajați să-și aducă la muncă, în fiecare zi, animăluțul din dotare, iar dacă nu au unul acasă, conducerea companiei le oferă 42 de dolari pe lună, un „bonus pentru pisică” celor care doresc să adopte una. O altă firmă, Mars Japan Limited, un magazin pentru animalele de companie, își încurajează, de asemenea, angajații să vină la serviciu însoțiți de „prietenii necuvântători”. Firma oferă zile libere, o sumă mică de bani, în semn de condoleanțe, și plătește cheltuielile de înmormântare, în cazul nefericit al decesului unuia dintre animăluțele acestea.

Dragostea pentru pisici este chiar un criteriu important de angajare – pe lângă talent și experiență în meserie – dacă nu ești iubitor de animale nu ai șanse să faci parte din colectivul respectiv.