Evenimentul Zilei > Actualitate > Teorie ȘOC despre dispariția ATLANTIDEI. Unde se află orașul dispărut
Teorie ȘOC despre dispariția ATLANTIDEI. Unde se află orașul dispărut

Teorie ȘOC despre dispariția ATLANTIDEI. Unde se află orașul dispărut

Un expert în computere din Germania susține că toate teoriile de până acum despre misteriosul oraș dispărut sunt eronate, Atlantida ascunzându-se, la vedere, în apropierea coastei Marocului, relatează Daily Mail.

Cercetătorii au scotocit, până acum, Creta, Malta, Sicilia și Santorini în căutarea misterioasei metropole descrisă în detaliu de filosoful grec Platon, fără succes însă.

Cea mai revoluționară teorie cu privire la dispariția Atlantidei vine din Germania, Michael Hubner susținând că orașul nu a fost înghițit de ape pentru totdeauana, ci doar pentru o perioadă de timp, după ce-a fost inundat de un tsunami. Iar rămășițele sale au ieșit, ulterior, la suprafață, aflându-se undeva în apropiere de coasta Marrakesh-ului. 

După ce-a cercetat în detaliu descrierea filosofului antic, Hubner a strâns 51 de indicii despre localizarea Atlantidei, cum ar fi faptu că se afla la aproape 5.000 de kilometri distanță de Atena, că avea munți foarte înalți și se afla la vest de Egipt și Tirenia. Adăugând toate aceste informații într-un program computerizat, cercetătorul german a selectat o regiune din Maroc, care cuprindea cele mai multe indicii – Souss Massa, aflată la 160 de kilometri de Marrakesh.

Ulterior, cercetătorul a mers la fața locului, unde a descoperit că zona este un bazin deșertic, aflat la 11 kilometri de mare, iar în mijloc se afla o movilă și, pe lateral, terase concentrice, exact ca în descrierile lui Platon.