Evenimentul Zilei > EVZ Special > Teoria progresiștilor potrivit căreia Iisus a fost socialist
Teoria progresiștilor potrivit căreia Iisus a fost socialist

Teoria progresiștilor potrivit căreia Iisus a fost socialist

O teorie falsă. Socialismul nu înseamnă justiție socială. Este opresiune socială. Răspândește sărăcie, nu succes sau bogăție. Iisus nu a fost socialist și Biblia nu promovează socialismul.

Liberalii și progresiștii îl invocă pe Iisus și joacă cartea Bibliei atunci când li de pare convenabil să justifice socialismul economic, nu și când este vorba de moralitatea biblică. Iată ce arată o analiză făcută de Sierra Star și preluată de tribuna.us:

„Biblia condamnă uciderea, cum ar fi uciderea nenăscutului și imoralitatea sexuală, pe care o definește drept curvie, adulter, homosexualitate și bestialitate. Dar când vine vorba de moralitate, desigur, atunci Iisus, Biblia și toți creștinii practicanți sunt etichetați drept bigoți, homofobi, xenofobi, etc”.

În continuare, articolul subliniază diferența majoră între dăruirea voluntară, caritatea, și socialism, care înseamnă redistribuirea forțară o bogăției.

„Predica lui Iisus de pe Muntele Fericirilor nu are nicio legătură cu rolul unui guvern. Predica era direcționată către ascultătorii Săi individual. Cu alte cuvinte, ascultătorii Săi – nu guvernul evreiesc sau guvernul roman – erau încurajați să ofere caritate celor care au nevoie. Caritatea reprezintă o dăruire voluntară, în timp ce socialismul este o redistribuire forțată a bogăției – confiscarea de la cei care au mai mult și dăruirea celor care au mai puțin”.

Textul subliniază că rolul conducătorilor nu este acordarea de „pomeni”.

„Dacă cineva crede că Iisus ar aproba folosirea guvernului pentru a forța caritatea (adică socialismul), atunci ar trebuie să fie consecvent logic și să spună că Isus ar aproba, de asemenea, folosirea guvernului pentru a impune evanghelizarea creștină, având în vedere că și aceasta este o directivă a lui Hristos către adepții Lui.

Nicăieri în Constituție nu se spune că rolul guvernului este caritatea. Rolul Republicii noastre Constituționale este de a proteja drepturile noastre inalienabile și siguranța noastră, nu acordarea de lucruri etc. Thomas Jefferson a fost clar: „A obliga un om să furnizeze fonduri pentru propagarea ideilor pe care nu le crede și pe care le detestă este păcătos și tiranic”.

Analiza Sierra Star consideră că, din punct de vedere teologic, socialismul elimină trei din cele zece porunci.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: