Primarul Timișoarei a transmis, marți, într-o conferință de presă, că arheologii de la Muzeul Banatului care efectuează săpături de descărcare arheologică pe strada Popa Șapcă din oraș, vor fi monitorizați și verificați zilnic, ca să nu se lase pe tângjală. Edilul crede că aceștia nu lucrează la capacitate maximă, având ”sarcină de partid” să tergiverseze lucrărilăe.

“La Popa Șapcă avem contract de cercetare arheologică cu finalitate descărcare arheologică, am semnat contractul și azi sau mâine se va da ordinul de începere a lucrărilor. Le cer arheologilor să lucreze cu dedicare, cu dăruire, astfel încât, într-un timp cât mai scurt să putem încheia cercetarea arheologică, să avem descărcarea arheologică și să putem relua lucrările. Ceea ce am spus inițial este confirmat, nu se justifică închiderea lucrărilor pe toată porțiunea străzii. Se întrec absolut toate limitele. La Popa Șapcă lucrările s-ar fi putut termina 100% înainte de venirea iernii, cu jumătate de an înainte de termenul contractual, așa am vrut noi să ne organizăm, dar mereu ni se pun bețe în toate, controale peste controale și opriri peste opriri, toate aceste lucruri ne încurcă”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Nicolae Robu. Primarul Timișoarei crede că la mijloc e ”mâna PSD” (n.r. Muzeul Banatului din Timișoara este instituție controlată de acest partid) care a dat ordin de boicot.

“Aceste instituții ale statului care mereu creează probleme nu lucrează de capul lor, sunt sub controlul puterii politice și nu am niciun dubiu că PSD face un boicot. Îl face cu un cinism încât încearcă să țină traficul auto perturbat încă o iarnă. Încerc la Popa Șapcă și la Jiul să fac lucrările să se termine înainte de venirea iernii, ori PSD face tot posibilul să se întârzie lucrările. Sunt luptător și n-o să mă las, vom ieși și în stradă să oprim acest boicot. Se vorbește de deschidere de dosar penal pentru firma care a făcut lucrările la Popa Șapcă fără să ceară descărcare arheologică. Avem aviz dat perfect legal care nu cerea așa ceva. (…) Cineva a mers la Comisia Națională de Monumente și a pus problema în alți termeni și s-a dispus să se facă cercetare arheologică. O să filmez 24 de ore din 24, să vedem care e volumul de cercetări arheologice, o să vedem ce descoperiri arheologice vor fi și locul unde vor fi ele regăsite și apoi să dea socoteală. Că în țara asta mai există și procuratură și alte instituții care cred că-și fac datoria în interes public”, a conchis primarul Robu.

Te-ar putea interesa și: