Evenimentul Zilei > Social > Teoria care răstoarnă istoria. Romanii au vrut să distrugă dovezile existenței lui Hristos
Teoria care răstoarnă istoria. Romanii au vrut să distrugă dovezile existenței lui Hristos

Teoria care răstoarnă istoria. Romanii au vrut să distrugă dovezile existenței lui Hristos

Dovezile arheologice referitoare la nașterea lui Iisus Hristos au supraviețuit mileniilor, în ciuda eforturilor depuse de Imperiul Roman de a le șterge din istorie, susține un istoric expert în Biblie.

În afara evangheliilor, puține izvoare scrise din primul secol al erei noastre vorbesc despre existența pământească  a Lui Iisus Hristos. În jurul anului 93, istoricul fariseu Flavius Josephus a făcut, în lucrarea sa “Antichități iudaice”, cel puțin o referire incontestabilă la „fratele lui Iisus, care se numea Hristos”.

Două decenii mai târziu, romanii Pliniu și Tacit au scris și ei despre Iisus. Cel din urmă a explicat că fondatorul sectei creștinilor a fost executat în timpul domniei împăratului Tiberiu, când Pilat din Pont conducea Iudeea.


Ungaria e foarte mulțumită de cum merg lucrurile în România! Există, însă, și o amenințare


E greu de susținut ideea că, în primul secol al erei noastre, puținele izvoare scrise despre existența lui Hristos ar fi rezultatul  unui proces de “damnatio memoriae” (condamnarea a memoriei- un proces prin care numele adversarilor politici ai mai-marilor zilei erau în mod sistematic eliminate din documentele și inscripțiile oficiale).

Creștinismul amenință imperiul

Totuși, odată cu răspândirea creștinismului, împărații romani au încercat să șteargă amintirea vieții pământești a lui Hristos, considerând creștinismul o amenințare pentru imperiu.

Potrivit profesorului Tom Meyer de la Shasta Bible College și Graduate School din California, SUA, acțiunile anti-creștine au vizat, în primul rând, locul nașterii lui Iisus. „Betleemul a continuat să atragă atenția în anii care au urmat învierii lui Isus, datorită faptului că era locul nașterii Sale.

Împăratul roman Hadrian (117-138 d.Hr.) a sosit la Ierusalim în 129-130 d.Hr., la aproximativ 60 de ani după ce împăratul roman Titus a distrus Ierusalimul și al doilea templu evreiesc.


Poate fi controlat creierul prin vaccin? Iată ce scria, în 1885, un neurolog de geniu


Într-un efort zadarnic de a șterge amintirea recentă a lui Iisus Hristos, pe care Hadrian o vedea ca pe  o amenințare, împăratul  a construit un templu în cinstea zeului roman Adonis peste peștera în care s-a născut Iisus în Betleem. În ciuda profanării, amintirea s-a păstrat.

200 de ani mai târziu creștinismul s-a impus la vârful imperiului. În 324 după Hristos, Constantin a devenit primul împărat roman care a adoptat credința creștină. „În 326 după Hristos, s-a construit o biserică peste locul nașterii lui Iisus, același loc pe care îl profanase Hadrian cu 200 de ani mai devreme. Apoi, împăratul roman Iustinian a demontat și reconstruit biserica, deoarece devenise prea mică pentru mulțimea credincioșilor”, a declarat profesorului Tom Meyer ziariștilor de la cotidianul britanic Express.

Deasupra locului în care se presupune că s-ar fi născut Mântuitorul, se află acum Biserica Nașterii Domnului sau Bazilica Nașterii Domnului. Locul nașterii este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri așezată pe o podea de marmură și înconjurată de 15 lămpi de argint, reprezentând bisericile ortodoxe, catolice și armene.

Istoria nu va mai fi la fel. Descoperire uluitoare! Marea Piramidă maschează catacombele