Venirea în formaţie a fost un vis devenit realitate pentru Ross William Wild, dar la 11 luni după ce preluase rolul avut în trecut de Tony Hadley, a început coşmarul.

Cariera lui a luat-o în jos şi a fost aproape să moară după o tentativă de sinucidere. Totul a început din cauza modului in care era tratat de veteranii trupei.

După un turneu în Europa și un concert sold-out la Hammersmith Apollo, fosta vedetă din West End a fost „ignorată” de conducere.

Mai mult, cântăreţului i s-a interzis să se implice în alte proiecte legate de muzică și teatru, pierzând astfel venituri importante pentru subzistenţa sa.

Când în cele din urmă a avut curajul de a renunța la colaborarea cu Spandau Ballet, a fost umilit la televiziunea națională chiar a doua zi.

În cadrul emisiunii This Morning, trupa a anunțat că nu va mai fi în prim-plan decât dacă fostul solist Tony se va decide să revină în Spandau Ballet.

„Le-am spus celor de la Spandau că vreau să plec și mi-au urat noroc. Nu-mi puteam permite să fiu lăsat pe un raft fără să știu de unde vine următoarea mea masă.

A doua zi l-au forțat pe Martin Kemp (n.r. – basistul trupei) în emisiunea This Morning și l-au făcut să acționeze ca și cum tocmai am fost lăsat deoparte.

Niciodată nu am apucat să spun că am renunțat şi să dețin un rol în povestea mea. Eram atât de umilit pentru că mă trataseră atât de rău mult timp.

Atunci am încercat să mă omor și am ajuns într-un spitalul din Cannes”, a declarat artistul.

Trupa anunțase că nu va mai performa decât dacă Tony s-ar fi alăturat, ceea ce însemna că Ross (31 ani) fusese concediat pentru că nu corespundea aşteptărilor.

Wild era prezent la Cannes, pentru celebrul festival de film, când a aflat despre interviul din emisiunea This Morning.

I se confirmau cele mai grave temeri: grupul era mai mult un „brand decât o trupă” și componenţii formaţiei s-au gândit la el doar ca la o „entitate”.

„Părea că valoram un c—t, dar eu am fost cel care am părăsit Spandau. M-au umilit. Asta m-a lovit ca o tonă de cărămizi”, a spus Ross William Wild.

Cum a rămas sigur în camera hotelului din Cannes, solistul a luat mai multe pastile şi s-a prăbuşit. Totuşi, înainte lăsase un mesaj pe Facebook…

Din fericire, prietenul său l-a văzut, a intervenit şi Ross a ajuns la spital, unde medicii l-au repus pe picioare.

Între timp, aristul şi-a refăcut cariera şi cântă alături de trupa Mercutio, rockeri alături de care a lansat recent un nou single „Where The Pain Lives”.

sursa: The Sun