Evenimentul Zilei > International > Patru palestinieni, arestaţi în Israel după ce au încercat să asasineze un politician important
Patru palestinieni, arestaţi în Israel după ce au încercat să asasineze un politician important

Patru palestinieni, arestaţi în Israel după ce au încercat să asasineze un politician important

Patru palestinieni suspectaţi că au complotat pentru a-l asasina pe Avigdor Lieberman, fost ministru de Externe israelian, au fost arestaţi.

Oficialii israelieni au precizat că suspecţii au încercat să îl asasineze pe Avigdor Lieberman cu o rachetă anti-tanc, în timp ce politicianul se îndrepta spre Cisiordania, teritoriu unde îşi exercită autoritatea de facto guvernul laic al Autorității Naționale Palestiniene.

Cei patru suspecţi locuiesc în Nokdim, o localitate din Cisiordania, unde locuieşte şi Avigdor Lieberman. Shin Bet, agenţia de securitate israeliană. a precizat că aceştia au urmărit convoiul politicianului şi au încercat să pună mână pe o grenadă cu care să atace convoiul, scrie The Guardian.

Complotul ar fi fost pus la cale în perioada iulie-august, în timpul conflictului din Fâşia Gaza. Trei dintre suspecţi ar fi membri ai grupării Hamas, au declarat reprezentanţi ai Shin Bet. În timpul interogatoriului, aceştia ar fi recunoscut că au vrut să îl asasineze pe Lieberman, ca mesaj adresat Israelului, pentru a înceta războiul din Fâşia Gaza.

Hamas, gruparea care controlează Fâşia Gaza, nu a răspuns imediat acestor acuzaţii, în timp ce Shin Bet a precizat că suspecţii au fost puşi sub acuzare de tribunalul militar israelian