Evenimentul Zilei > Politica > Tensiunile din coaliția PSD-ALDE au răbufnit. Liderul mare s-a luat de șeful mic
Tensiunile din coaliția PSD-ALDE au răbufnit. Liderul mare s-a luat de șeful mic

Tensiunile din coaliția PSD-ALDE au răbufnit. Liderul mare s-a luat de șeful mic

Tensiunile din coaliția PSD-ALDE sunt tot mai evidente în ciuda mesajelor liniștitoare pe care le dau liderii celor două formațiuni. Duminică, la întâlnirea lui Liviu Dragnea cu social-democrații din Gorj, animozitățile au izbucnit. Președintele PSD l-a apostrofat pe liderul local ALDE, care era invitat la eveniment.

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, ieri, pentru Evenimentul zilei că nici după o zi de la incident nu înțelege de ce a fost „pus la colț” de Liviu Dragnea. Acesta, în discursul pe care l-a ținut în calitate de invitat, a rugat partenerii de coaliție, noua conducere a PSD aleasă în prezența lui Liviu Dragnea, să ia în considerare și problemele locale. „Mesajul nostru este o rugăminte pentru noua conducere a PSD. Îi rugăm să pună și dumnealor mai întâi interesele gorjenilor și apoi interesele partidului, la fel cum și noi vom face, indiferent de riscul politic”, a declarat Iordache.

Liviu Dragnea s-a făcut purtător de cuvânt al organizației și a ripostat dur. „L-am ascultat pe domnul președinte de la ALDE și îi răspund foarte ferm: PSD nu a pus și nu va pune nicodată, cel puțin în actuala conducere, interesele de partid deasupra intereselor comunităților locale sau intereselor publice. Nu accept, indiferent de la cine vine, un sfat otrăvit, pentru că nu e cazul, când e vorba de PSD”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea și-a tăiat craca în Gorj

Ieri, Ion Iordache a explicat, pentru Evenimentul Zilei, contextul în care a făcut declarația. „Noi nu am avut nicio relație cu PSD la nivel local. Sunt foarte puternici și ne-au tratat mereu cu superioritate. Nici măcar o dată nu ne-am întâlnit deși am făcut numeroase demersuri. Gorjul este județul cel mai slab dezvoltat din țară. Dacă tot facem politică, am zis să o facem în interesul oamenilor. Să ne luăm de mână și să mergem la București la ministere să rezolvăm ceva. Nici nu au vrut să audă. Acum, că a venit președintele lor, am zis să pun problema și în fața lui. Nu știu ce l-a ofensat și nici nu mă interesează”, a explicat Iordache. Întrebat dacă Tăriceanu ar fi trebuit să-i ia apărarea, liderul local al ALDE a spus că nu e cazul ca șeful lui să intervină în asemenea dispute minore, că se descurcă și singur chiar dacă are de-a face cu Liviu Dragnea.

Ion Iordache consideră că acest episod a pus paie pe foc și că nici nu se pune problema susținerii lui Dragnea la președinție, dacă el va fi candidatul. „Eu vă spun sigur că domnul Tăriceanu va candida dacă se va ține seama de promisiunea că va intra în cursă cel care va fi cel mai bine cotat în sondaje. Noi, colegii din țară vorbim între noi. Din păcate, nu doar la Gorj PSD are această atitudine, de superioritate. Așa este în toată țara”, a afirmat el. Politicianul, care a fost primarul orașului Turceni în perioada 2008-2012, spune că dacă nu va reuși să facă ceva în interesul oamenilor se va retrage din politică.

 

Ca într-o căsnicie. Tăriceanu știe

Duminică seara, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu a decis dacă va candida, dar se gândește serios. „Mă gândesc foarte serios, dar încă nu am luat o hotărâre. Depinde de un lucru care este esenţial: noi trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l învinge pe actualul preşedinte în funcţie din partea coaliţei ALDE şi PSD. Preşedintele în funcţie a spus că vrea să candideze, aceasta este o chestiune certă, până la proba contrarie îl avem în radar”, a afirmat liderul ALDE. Acesta a adăugat că decizia se va lua în coaliție după alegerile europarlamentare în funcție de mai mulți factori.

Legat de tensiunile din coaliție, liderul nu le-a negat. „Probabil că sunt multe situații în care am nemulțumiri și astea se pot rezolva în cadrul coaliției. Diferențele de opinie nu pot duce la tensiuni pentru că avem un program de guvernare și avem liniile directoare. Și într-o căsnicie mai există certuri, dar în ansambu asta nu înseamnă nimic”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: