Evenimentul Zilei > International > TENSIUNI fără precedent! Rusia AMENINȚĂ DIRECT Uniunea Europeană: „Vom aplica măsuri”
TENSIUNI fără precedent! Rusia AMENINȚĂ DIRECT Uniunea Europeană: „Vom aplica măsuri”

TENSIUNI fără precedent! Rusia AMENINȚĂ DIRECT Uniunea Europeană: „Vom aplica măsuri”

Tensiuni fără precedent, între Rusia și Uniunea Europeană, după ce Administraţia Putin a condamnat, luni seară decizia UE de a impune sancțiuni în urma atacului chimic din Marea Britanie.

Astfel, Kremlinul amenință că ar putea adopta măsuri de retorsiune, considerând sancțiunile drept acțiuni „neprietenești” și o încercare de a distrage atenția de la Brexit. 

„Ne rezervăm dreptul de a aplica măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii neprieteneşti”, este mesajul Ministerul rus de Externe.

„Campania de comunicare lansată de Guvernul britanic în acest caz urmăreşte, în primul rând, obiective de politică internă. Noile evoluţii coincid cu un nou val al crizei Brexit", precizeazăt Ministerul rus de Externe, potrivit Mediafax.ro.

UE a adoptat luni măsuri împotriva Rusiei, pe fondul atacului chimic produs în Salisbury, Marea Britanie. 

Astfel, s-a dispus sancționarea directorului Serviciului rus de informaţii militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, şi a doi presupuşi agenţi – Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.